Декана львівського вишу обрали членом Вищої ради юстиції України

3934 0
У вівторок, 28 квітня, в Актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся з'їзд представників юридичних ВНЗ і наукових установ щодо призначення членів Вищої ради юстиції. Декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Андрій Бойко абсолютною більшістю голосів був обраний і призначений членом Вищої ради юстиції.

За своїм статусом Вища рада юстиції є колегіальним, незалежним, а за порядком утворення та діяльності – демократичним конституційним органом держави, утворення якої  стало важливим кроком на шляху здійснення судово-правової реформи, побудови сучасної судової системи, забезпечення функціонування незалежної судової влади. 

Відповідно до порядку призначення членів Вищої ради юстиції шляхом таємного голосування з’їзд призначає до складу ВРЮ трьох членів. Згідно з ухвалою з’їзду декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Андрій Бойко абсолютною більшістю голосів був обраний і призначений членом Вищої ради юстиції.

Довідка. Декан юридичного факультету, професор та доктор юридичних наук Бойко Андрій Михайлович народився 6 січня 1963 р. у місті Яремча Івано-Франківської області. Після закінчення школи два роки працював у Яремчанському міському вузлі зв'язку, проходив військову службу у Збройних Силах колишнього Союзу.

Для Андрія Бойка рідним став юридичний факультет Львівського національного університету імені І. Франка, де у 1989 р. отримав диплом про його закінчення. На юридичному факультеті університету Андрій Михайлович продовжив свій трудовий шлях: асистент, доцент, завідувач кафедри, заступник декана факультету.

У 2003 р. обраний на посаду декана юридичного факультету. Під час вступу на цю посаду, в "інавгураційній промові" А. М. Бойко виголосив, що своїм головним завданням бачить продовження славних традицій Львівської правничої школи та її подальший розвиток.

Фото: www.5.ua, bereg-rda.gov.ua, motorpics.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!