Політична реклама

Декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді

959 0
Про особливості цьогорічної та підсумки минулорічної кампанії декларування доходів громадян на Львівщині йшлося на прес-конференції заступника голови ДПС у Львівській області Олексія Сторчила, яка відбулась 23 січня. Проце інформує прес-служба ДПС у Львівській області.

Цьогорічна кампанія декларування суттєво не відрізняється від минулорічної, тобто, платники податку у певних випадках мають зобов`язання подати річну податкову декларацію, або ж можуть скористатись правом подати декларацію для отримання податкової знижки.

Відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізичних осіб, які протягом 2012 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації за умови, що річна загальна сума такого доходу перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 1073 грн.), тобто 128 760 грн.

Платники податку, які згідно з  розділом ІV ПКУ зобов’язані подавати декларацію, подають її до 1 травня 2013 року. Платники, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2012 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

Також, починаючи з  цього року платники податків можуть подати декларацію до органів ДПС засобами електронної пошти через Інформаційний портал органів ДПС України. При цьому поштове відправлення слід здійснити не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, встановленого статтею 49 ПКУ, а при поданні  в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ПКУ).

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!