На Київщині досі існують радянські назви вулиць та пам'ятник Брєжнєву

721 0
Обидва питання місцеві ради вже взяли на контроль та невдовзі остаточно декомунізують громаду.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Мешканців Бучанської громади закликають долучитися до перейменування вулиць у межах процесу дерусифікації та декомунізації. Місцева влада хоче позбутися назв топоніміки, пов’язаних з державою-агресором чи колишнього СРСР. Про це повідомили в Бучанській міській раді.

Нові найменування обиратимуть мешканці не лише Бучі, а й населених пунктів поруч: Ворзеля, Бабинців, Луб’янки, Синяка, Вороньківки, Раківки. Підтримати подані пропозиції можна шляхом онлайн опитування. Також можна запропонувати свій варіант назви тієї чи іншої вулиці.

Голосування триватиме до 10 березня. Результати розгляне спеціальна комісія, щоб подати їх на розгляд сесії Бучанської міської ради. Пропозиції мешканців громади щодо нових назв топонімів також можна надсилати на електронну пошту відділу містобудування та архітектури Бучанської міськради: [email protected].

Натомість у Макарівській селищній територіальній громаді, того ж Бучанського району, голова ГО «Світанок», співзасновник проєктів «Декомунізація. Україна» та «Мова. Харків» Вадим Поздняков помітив пам’ятник БрежнєвуЗнайшовся такий об'єкт у деокупованому селі Колонщина.

«Це просто не вкладається у голові. Макарівська селищна рада приберіть цей непотріб»,  написав активіст у Facebook та зазначив, що надішле звернення з вимогою негайного демонтажу об'єкта.
 

Нагадаємо, Київ став лідером серед українських міст за кількістю перейменованих топонімів торік. Починаючи з серпня 2022 року, у столиці перейменували 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!