Політична реклама

Делегація зі Львова поїде до Австрії шукати інвестора для ІТ-парку

1876 0
Найближчим часом делегація чиновників Львова планує візит до Австрії, де під Лінцом є ІТ-парк подібний до того, який планується збудувати у Львові. Там планують провести перемовини з інвестором, який вкладав гроші у той парк і, можливо, зацікавити його львівським проектом.
Science Park Linz

Science Park Linz

Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль.

У Львові ще кілька років тому з'явилась ідея створити масштабний ІТ-парк. Там на одній території, обрана ділянка неподалік нового терміналу летовища (вул. Ряшівська - проектована Щирецька), у 4,8 гектари мав би бути збудований комплекс з 6 офісних центрів площею понад 30 тисяч квадратних метрів зі всією необхідною інфраструктурою: паркінгом, кафетерієм, дитсадком. Тобто створити своєрідне середовище для ІТ-компаній, яких у Львові багато і в яких останнім часом виникає проблема з пошуком якісних та великих офісних приміщень.

"Остання ситуація така: 3 грудня 2013 року мав відбутися аукціон продажу права користування земельною ділянкою. На жаль, ми всі пам'ятаємо які події відбувались у той час, коли уряд прийняв рішення не підписувати угоду про асоціацію з ЄС і ЗВТ. На це рішення чекали всі, а особливо потенційні інвестори у цей проект. Не секрет, що це бельгійська компанія TPF, яка була одним з претендентів на реалізацію цього проекту", – розповів Сергій Кіраль.

Однак на тому аукціоні право оренди цієї ділянки на 10 років так і не продали, тому зараз шукають  нових інвесторів. Одна нестабільна політична ситуація в Україні дається взнаки.  

"Найближчим часом плануємо візит з обміну досвідом до Австрії. Там, під Лінцом є подібний парк. Будемо проводити перемовини з інвестором, який інвестував у парк там, можливо, зацікавимо його і нашим проектом. Тому що модель є абсолютно зрозумілою: це можуть бути не лише ІТ-компанії та офіси, це може бути створення на базі парку окремого навчального закладу, який би займався підвищенням кваліфікації ІТ-спеціалістів, проводив мовні курси, де була б можливість проводити обміни з іншими парками в інших країнах. Перспектива є велика, але ми чекаємо на стабілізацію ситуації. Можливо, президентські вибори або кілька місяців після президентських виборів дадуть нам відповідь, якою буде ситуація в Україні і яким буде ставлення зовнішніх інвесторів", – пояснив Сергій Кіраль.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!