На правах реклами

Делегеація з Львівщини провела День незалежності у Попасній на Луганщині

1102 0
24 серпня у День Незалежності України численна делегація з Львівщини на чолі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним взяла участь у головних урочистостях «Благословенні будьмо і єдині» у м. Попасна Луганської області.
фото: сторінка Олександра Ганущина у мережі Facebook

фото: сторінка Олександра Ганущина у мережі Facebook

Олександр Ганущин у вітальному слові підкреслив, що має за честь вітати від імені Львівщини з найбільшим державним святом – Днем Незалежності України усю громаду Луганщини, зокрема мешканців м. Попасна.

«Друзі, це мій п’ятий День Незалежності поспіль, котрий я з побратимами відзначаю на Луганській землі. Але я дуже хочу потрапити на святкування Дня Незалежності України до Луганська, після якого обов’язково настане мир», - зауважив голова Львівської обласної ради.

«День перемоги стане днем новітньої Української незалежності, і жовто-синіх Прапорів буде так само багато на центральній площі Луганська, як і сьогодні тут, у Попасній. Чекаємо на цей день, наближаємо його. Попасна – це Україна, Львів – це Україна, Луганськ – це Україна! Зі святом! Слава Україні!», – резюмував Олександр Ганущин.

Під час урочистостей було оголошено наказ Міністерства оборони України: «За активну громадянську позицію, вагомий внесок у розбудову держави, всебічне сприяння особовому складу, який виконує службові (бойові) завдання під час здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій та Луганських областях нагородити голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина відзнакою Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність».

Відзнаку Олександру Ганущину вручив голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Варто додати, що святкова програма у м. Попасна передбачала велику кількість культурних подій, серед яких – виставки народних майстрів, театралізовані вистави, творчі зустрічі, свято врожаю, дитячі розваги, робота креативної фотозони, флешмоби, яскраві концерти за участі аматорських колективів та професійних виконавців.

Крім цього, сьогодні, 24 серпня, делегація з Львівщини у м. Попасна відкрила дитячий майданчик. Місце розташування обрали невипадково – поряд із будинками, які відновлені після обстрілів. До речі, цей район міста найбільш постраждав від ворогів.

Майданчик для дітей встановлений за кошти волонтерської групи з Львівщини. У планах – облаштувати футбольне поле зі штучним покриттям.

Також сьогодні, у другий день перебування на сході, делегація з Львівщини взяла участь у відкритті та освяченні пам’ятного знаку загиблим воїнам і волонтерові зі Львівщини у м. Попасна:

-Полковнику Соколенку Андрію Аполінарійовичу (31.09.1973-17.05.2015);

-Старшому солдату Попілю Івану Ігоровичу (20.01.1994-17.05.2015);

-Волонтеру Боднару Володимиру Богдановичу (15.08.1970-17.05.2015).

«Вічна пам'ять львів'янам, які загинули під час виконання бойового завдання у ході проведення АТО в Попаснянському районі», - вигравірувано на хресті пам’яті.

Нагадаємо, уже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати, працівники апарату облради, керівники районів області, представники Львівської ОДА, волонтери вирушили на схід України. Численна делегація з Львівщини зустрічає державне свято з військовими та місцевими жителями на Луганщині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!