Демонтаж зруйнованих рф будинків у області та підготовка до опалювального сезону. Головні події дня у Києві

572 0
Дайджест новин за 11 серпня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Війна з росією

Росіяни 24 лютого почали вторгнення до України, не підготувавшись належним чином і не сформувавши ударні угруповання. Тому, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, їхні логістичні ланцюжки різалися Україною легко.

Крім того, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували 200 російських солдатів. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 11 серпня орієнтовно становлять 43 тисячі осіб. 

Затримання російського агента 

Служба безпеки затримала російського агента, який збирав розвіддані про постачання західного озброєння в Україну. Як зазначають у СБУ, насамперед зловмисника цікавили таємні відомості щодо імпортованої військової техніки для потреб підрозділів Збройних Сил України. Отриману інформацію окупанти планували використати для здійснення ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, задіяних для транспортування зарубіжних озброєнь.

Масштаби руйнувань внаслідок дій рф 

Із перших днів деокупації в Київській області триває розбір завалів та вивіз будівельного сміття. Експертні комісії продовжують обстежувати стан пошкоджених будівель. Понад 5400 з них вже визначені непридатними для проживання та підлягають демонтажу.

Підготовка до опалювального сезону 

У столиці триває підготовка господарства до опалювального сезону. На завершальній стадії – проведення гідравлічних випробувань теплових мереж. У процесі їх проведення виявили та усунули майже 1700 аварій на теплових мережах. 

Моніторинг ресторанів 

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві розпочало моніторинг дотримання ресторанами вимог антитютюнового законодавства. 

Екологія

У Голосіївському парку ім. М. Рильського дослідили найстаріші метасеквої міста. Їм необхідна санітарна обрізка сухого гілля. Як повідомляють у «Київзеленбуд», дерева ще радуватимуть відвідувачів парку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!