День Батяра у Львові святкуватимуть довше. Програма

4351 0
Святкування Дня Батяра у Львові продовжено ще на один день. Отож, 1-4 травня у Львові на площі Музейній (біля Домініканського собору) збираються усі, хто хоче більше дізнатися про батярів, стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття, та разом відсвяткувати День Батяра у Львові.
фото: kava.lviv.ua, discover-ukraine.info

фото: kava.lviv.ua, discover-ukraine.info

Все про батярів знають лише самі батяри. Відтак, у п'ятницю, у п'ятницю,1 травня, о 14.00 на другому поверсі у Львівській свічковій мануфактурі відомі батяри, Петро та Іван Радковці, проведуть відкриту лекцію про історію батярства у Львові. Міфи, легенди та чиста правда про батярів тільки на День батяра у Львові! Ще у п’ятницю на площі Музейній,1 о 14:00 на львів’ян та гостей міста чекає  безкоштовна екскурсія нетривіальними місцями міста Лева від Сервіс Шпацер, а о 16:00 – конкурс найкращих маленьких батярів та майстер-клас зі створення картонних краваток-метеликів та аксесуарів для волосся від Спільноти Nravo Kids

У суботу, 2 травня, відвідувачі свята мають змогу взяти участь у першому львівському ретро вело променаді «Батяри на роверах», що об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Організатори сподіваються, це стане щорічним дійством та своєрідною присвятою львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Старт о 13.00 на площі Музейній. У програмі велозаїзду: майстер-клас з лінді-хоп та соло-джаз, вивчення всесвітньо відомої лінійки Шим Шам, нагородження кращого чоловічого та жіночого образу, пікнік та чаювання, кіно у парку, виставка раритетних велосипедів, фотостінка, а також  ігри у петанг та крикет. Для участі необхідно зареєструватись.

У понеділок, 4 травня, на другому поверсі Львівської свічкової мануфактури, що на площі Музейна, 1, протягом дня (із 12:00 до 20:00) триватимуть майстер-класи із виготовлення свічок.

На День батяра у Львові кожен може стати батяром та отримати батярське посвідчення. Цей документ засвідчує, що особа є справжнім батяром, який любить файну забаву, справжнім поціновувачем гарних кобіт, почесним гостем у всіх кнайпах, цінує добрі буцики, любить гарний дотеп та вміє повеселити себе та свою компанію і є почесним гостем на Святі Батяра.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!