День єднання та перша медаль для України на Олімпійських іграх. Головне за добу

1437 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

В Україні відзначили День єднання, проголошений президентом Володимиром Зеленським два дні тому, 14 лютого. У Львові пройшли урочистості  біля флагштоку на території Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, що на вул. Героїв Майдану, 32. На території Академії зібралися військові на знак, щоб показати агресору, що ми єдині і маємо їхній захист.

Читайте також: У Львові відзначили День Єднання України. Фото дня

Переможниця національного відбору на «Євробачення-2022» Alina Pash відмовилася від участі у пісенному конкурсі. Вона повідомила, що немає армії юристів та менеджерів, аби протистояти атаці та натиску, зламам її соціальних мереж, погрозам. Паш додала, що не хоче віртуальної війни та хейту, а також має зв’язатися з «Суспільним» та підписати всі необхідні документи.

Львівська обласна рада передала у користування 103-й бригаді Сил територіальної оборони частину приміщення лікарні у Немирові. Тут тимчасово розміщуватиметься Яворівський батальйон. Частину відділення площею 754 кв м передали теробороні в оренду на пільгових умовах.

На потреби сил територіальної оборони Львівщини депутати на сесії облради виділили 5 млн грн. Їх передбачили, внісши зміни до обласної програми «Безпечна Львівщина». Левову частку цих коштів скерують на придбання засобів зв'язку для штабів зони та районів тероборони – 4,1 млн грн. Ще 900 тисяч грн витратять на придбання систем відеоспостереження. Деякі з депутатів зауважували, що така сума є дуже мізерною й, насправді, потрібно було не вносити зміни до цільової програми, а перерозподілти обласний бюджет. Про це ще до початку сесії написав депутат від фракції ЄС Олександр Ганущин.

Урядова команда реагування на надзвичайні події України (CERT-UA) попереджає українців про масове поширення підозрілих посилань, аби викрадати автентифікаційні дані користувачів соціальної мережі Фейсбук. Зокрема, йдеться про масове розповсюдження підозрілих посилань, наприклад hxxps://rwi2v[.]eu/Q2llT5wJ. Якщо відкрити посилання, то браузер мобільного пристрою завантажить HTML-сторінку, що містить JavaScript-код, виконання якого призведе до відкриття URL-адреси, а це, у свою чергу, призведе до завантаження і виконання додаткового JavaScript-коду. Під час аналізу підвтердили факт завантаження коду, який імітував сторінку авторизації Фейсбук і відправляє введені дані користувача зловмисникам.

Українець Олександр Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці на Олімпійських іграх у Пекіні. Стрибок Абраменка оцінили у 116,5 бала. Фінал із лижної акробатики проходив у два етапи. Під час першого – змагалися 12 спортсменів, які мали по два стрибки. 33-річний Олександр Абраменко  представляє Миколаївську область. Олімпіада в Пекіні стала для нього п'ятою в кар'єрі. На минулій Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

Читайте також: Частину лікарні у Немирові віддали для розміщення батальйону тероборони

На вулиці Генерала Чупринки, навпроти Національного лісотехнічного університету України у Львові, планують розбудувати стару будівлю у сучасний багатоквартирний житловий комплекс. Триповерховий будинок на вул. Генерала Чупринки, 126 хочуть розбудувати у п’ятиповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом. За містобудівними умовами та обмеженнями для проєктування об’єкта будівництва на реконструкцію звернулася Віра Могилевич.

До львівського залізничного вокзалу у День Єднання прибув символічний Поїзд Єдності. Його маршрут простягає із Рахова, що у Закарпатській області, до Маріуполя, що на Донеччині. Загалом символічний поїзд провозить прапор України через 12 областей. Він зробить зупинки на 15 станціях у 7 областях. На кожній зупинці прапор підписують мешканці регіону.

НАТО та США не фіксують відведення від українських кордонів російської армії, як про це заявляла Росія. В Альянсі кажуть, що РФ продовжує стягувати війська. Це суперечить заявам про дипломатичні зусилля.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!