Львів відзначатиме День музеїв. Куди піти з дітьми

7310 0
Музейні квести та інтерактивні ігри для маленьких львів'ян проводитимуть у Міжнародний день музеїв. Tvoemisto.tv пропонує підбірку атракцій.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

­Дата

Назва музею

Програма з деталями

18 травня

Інтерактивний музей

 "D.S. Таємна аптека"

Дитячий квест "У пошуках таємної формули "

Опис: Під час квесту-експерементаріуму діти власноруч із Таємним аптекарем та його помічницею проведуть секретні експерименти: написання тайнописів, створення магічної надувної кулі, вируючої лави та багато іншого незвичного.

На дітей чекають різні таємні історії, завдання та емоційно-позитивні  подарунки!

Час: 16:00

Тривалість: 1 год.

Вік: 10-13 років

Вартість: 50 грн./1 ос.

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

Екскурсія у підземеллі "Маловідома історія львівських аптекарів"

Опис: У таємному підземеллі відвідувачі дізнаються про  маловідомі  історії та легенди десятьох найстаріших  аптек Львова та їх власників, винаходи яких прославили львівських фармацевтів на весь світ!

А ще на Вас чекають від Таємного аптекаря  еліксир та подарунки.

Час: 18:00

Тривалість: 1 год.

Вік: без обмежень

Вартість: 40 грн./1 ос.

Реєстрація за тел.: (067) 370 56 98

Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1

 

 

18 травня

Львівський музей історії релігії

Пізнавальний музейний квест

Опис: учасники квесту спробують віднайти певний експонат у експозиції музею, знайшовши який складуть пазли із його зображенням.

Час: 16:00 

Тривалість: 40 хв.

Вік: від 14 років

Вартість: безкоштовно

Реєстрація за тел: (067) 702 13 21

Адреса: м. Львів, пл. Музейна 1

18 травня

Центр міської історії

[роз]Архівування – неформальний показ збірок та колекцій Міського медіаархіву

Опис: Відвідувачі побачать досі невідому колекцію кольорових фотографій Грицька Порицького (Ґреґа), яка розповідає про життя львівського андеґраунду на зламі 70-80-х років, а також серію його мистецьких робіт створених методом мультиекспозиції та накладання слайдів. Грицько Порицький - один із центральних постатей львівського руху хіппі. Добре знаний у тогочасному середовищі контркультури як Ґреґ - він фактично невідомий сьогодні. Ґреґ був незламним свободолюбцем, патлатим хуліганом, художником, мандрівником. Він створив чисельні фотомонтажі, які можуть стати прикрасою будь-якої музейної збірки.

Роботи Ґреґа з колекції Міського медіаархіву ми показуватимемо у супроводі музики від Андрія Манілова - не менш легендарного львівського "збирача звуків" та товариша Грицька Порицького.

Час: 21:00

Тривалість: 1 год.

Вік: від 12 років

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, вул. Богомольця, 6

19 травня

Відділ Давньої історії України. Відділ Археології. Львівський історичний музей

 

"Інтерактивна гра для дітей "Давні рукописні і друковані книги".

Опис: Довгий час вважали, що першим українським і російським книгодрукарем був Іван Федорович, але документи засвідчують, що у Львові існувало книгодрукування ще до нього, і називають прізвище друкаря Степана Дропана. А першу книгу церковнослов'янською мовою кириличними літерами надрукував Швайпольт Фіоль в Кракові в 1491 р.

Відвідувачі стануть учасниками цікавої екскурсії, яка відкриє приховані деталі, а ще на Вас чекають вікторини, інтелектуальні ігри та складання пазлів.

Час: 13:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вік: 10-15 років

Вартість: 20 грн./1 ос.

Реєстрація за тел:  (032) 235 68 74; (067) 600 53 47 або за електронною адресою: [email protected]

 

Інтерактивна гра для дітей “Національності середньовічного Львова”

Опис: В другій пол. XIV ст. Львів потрапляє до складу Польщі. Прийнято вважати середньовічний Львів польським містом, але в цей час у Львові проживали чисельні громади різних національностей, кожна з яких зробила свій внесок в розвиток культури, економіки та містобудування. Захід буде проводитись у вигляді гри на основі екскурсії, ознайомлення з експозицією. Далі — вікторини, кросворди, інтелектуальні ігри, пазли, пошук експонатів.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Вік: 10-15 років

Вартість: 20 грн./1 ос.

Реєстрація за тел:  (032) 235 68 74; (067) 600 53 47 або за електронною адресою: [email protected]

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 24

19 травня

Українське мистецтво ХХ століття.

НМЛ  ім. А. Шептицького

 

 

Презентація альбому Євстахії Шимчук «Призначення – природне як любов: Ярослава Музика». Зустріч із автором-упорядником праці.

Опис: Авторка праці, відомий львівський мистецтвознавець, популяризатор українського образотворчого мистецтва ХХ ст. Євстахія Максимівна Шимчук на підставі вивчення творчого доробку та архівних джерел подарувала читачам новий погляд на постать художниці модерного типу – нескореної жінки і борця Ярослави Музики. У програмі заходу: змістовна розповідь дослідниці, що розкриє маловідомі сторінки життя і творчості мисткині.

Час: 16:00

Тривалість: 1 год.

Вік: без обмежень

Вартість: безкоштовно

Без попередньої реєстрації

Адреса: м. Львів, вул. Драгоманова, 42 (зал № 16)

20 травня

Українське мистецтво ХХ століття.

НМЛ ім. А.Шептицького

 

Музейний квест «У пошуках прихованих експонатів». Майстер-клас із друку гравюри (за мотивами творів графіки Ярослави Музики).

Опис: На відвідувачів чекає ознайомлення в ігровій формі квесту із експонатами музею, які були свого часу заховані і, таким чином, врятовані від знищення у радянський час (1952 р.). Особливий акцент робиться на творах Михайла Бойчука та Ярослави Музики. Останній завдячуємо порятунком творів М.Бойчука і його архіву. Майстер-клас дає уявлення про станкову графіку Ярослави Музики та Миколи Федюка, творчість яких позначена рисами неовізантизму.

Час: 12:00

Тривалість: 30 хв.

Вік: 6-13 років

Вартість: 30 грн. /1 ос.

Реєстрація за тел.: (067) 145 19 42

Адреса: м. Львів, вул. Драгоманова, 42 (зал № 17)

20 травня

Музей Міста

 

Майстер-клас для дітей “Мій Музей Міста - Мі Му Мі”

Опис: запрошуємо дітей стати МуМінками, нашими помічниками, які допоможуть створити  Мі Му Мі. Учасники майстер-класу освоять нову для себе спеціальність - автор виставки. Разом подумаємо, що має бути в справжньому Музеї Міста та створимо макет виставки власноруч.

Час: 13:00

Тривалість: 1 год.

Вік: 7-10 років

Вартість: безкоштовно

Реєстрація: (032) 254-60-84 або [email protected]

м. Львів, пл. Ринок, 1 (підземелля Ратуші, вхід з боку фонтану зі скульптурою Нептуна)

28 травня

Українське мистецтво ХХ століття НМЛ ім. А. Шептицького

 

 

Інтерактивний дитячий проект «Карло Звіринський. Таємниці творчості» за участі письменниці Дзвінки Матіяш та художниці Іванки Крип’якевич-Димид. Спільно з Видавництвом Старого Лева.

Опис: Розповідь про життєвий і творчий шлях визначного львівського художника ХХ століття  Карла Звіринського, творчість якого у радянський  час замовчували. Разом із письменницею Дзвінкою Матіяш, авторкою дитячої книжки „Марта з вулиці Святого Миколая”, а також художницею Іванкою Крип’якевич-Димид, юні учасники зануряться у світ абстракцій та творчих експериментів Карла Звіринського. На дітей чекають цікаві й змістовні  творчі ігри та майстер-клас.

Час: 12:00

Тривалість: 2 год.

Вік: 6-15 років

Вартість: безкоштовно

Реєстрація за тел.: (067) 145 19 42

Адреса: м. Львів, вул. Драгоманова, 42 (зал № 18)

 

Детальніше про програму читайте тут: Львів святкуватиме День музеїв. Локації, вартість на 18-25 травня. Оновлена програма

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!