День Незалежності у Львові: Слово, звук, образ, мир

2591 0
24 серпня – День Незалежності України. Львів проведе низку заходів, присвячених цьому дню. Як розповіли в управлінні культури Львівської міської ради, через ситуацію в країні вирішено відмовитись від будь-яких гучних розважальних заходів.
Фото: maidanua.org

Фото: maidanua.org

«У зв’язку із поточною ситуацію в країні, вирішено відмовитись від проведення концертно-розважальних заходів. Акцент вирішено зробити на суспільно-громадські акції. Цього року День Незалежності пройде під лозунгом «День Незалежності 2014. Мобілізація Сили і Волі», – зазначили в управлінні культури ЛМР.

Цього року планується розділити заходи на частини. Відтак, у попередній програмі заплановані такі категорії:

День незалежності. Слово (21-24 серпня)

Літературний фестиваль «Нехай лунає Дзвін» від українського часопису «Дзвін». Відбуватиметься у таких локаціях: Музей ідей, Копальня кави, Бернардинський дворик, під стінами музею «Арсенал» .

«П’ять місць, де для тебе читають» (23 серпня)

Літературний захід читання текстів про свободу із книги українських авторів «Нерви ланцюга. 25 есеїв про свободу» 2003 року.

5 есеїв про свободу у Львові у п’ятьох місцях. Харизматичні читці зачитуватимуть 5 текстів на площі Ринок, площі Музейній, церкві Петра і Павла, у дворику природничого музею та у дворі театру юного глядача. Читання проходитимуть одночасно у всіх місцях щопівгодини починаючи з 17.00 і до 19.30 год..

День Незалежності. Звук. (15 – 31 серпня)

Музика в старому Львові яка лунатиме у храмах міста. У програмі: 23 серпня «Львівський Моцарт» о 20.00 у храмі Святих апостолів Петра і Павла; 24 серпня «Львівський Паганіні» о 18.00 год. у Домініканському соборі.

Окрім цього на 24 серпня запланований гала-концерт фестивалю «Я вірю…»  за участю дітей з вадами зору. Також у цей день відомий український гурт «Океан Ельзи» дасть концерт на стадіоні «Арена Львів».

День Незалежності. Образ. (20 – 31 серпня)

У міському просторі на сітілайтах будуть розміщені зображення творів мистецтва, що зберігаються в музеях Львова.

День Незалежності. Мир (24 серпня)

На проспекті Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку о 15.00 год. проведуть екуменічний молебень. А у дворі Центрального клінічного військового госпіталю у цей день відбудеться концерт.

День Незалежності. Рух (24 серпня)

Для жителів та гостей міста проведуть «Парад трамваїв», який включатиме у себе, як старовинні та і новітні трамваї, що курсували колись та курсують містом зараз. Ця виставка очікуватиме на відвідувачів на площі Ринок з 12.00 до 15.00 год.

День Незалежності. Друзі (24 серпня)

На площі біля пам’ятника А. Міцкевичу облаштують містечко USAID.

День Незалежності. Діти (24 серпня)

У Львівському центральному парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького проведуть дитяче свято.

День Незалежності. На районі (24 серпня)

В Народному домі на Збоїщах проведуть урочисті заходи до Дня Незалежності. А у Народному домі на Левандівці пройде перегляд фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941».

*у програмі заходів можливі зміни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!