День Незалежності України. Куди піти?

2917 0
Сьогодні Україна відзначає 24 річницю з моменту проголошення Незалежності. Tvoemisto.tv вибрало найцікавіші місця та події у Львові, де можна відзначити це свято.
фото: girnyk.com.ua, md-eksperiment.org, poltava.to, zhashkiv. info, ogo.ua

фото: girnyk.com.ua, md-eksperiment.org, poltava.to, zhashkiv. info, ogo.ua

Цьогоріч Львів вирішив відмовитись від гучних святкувань, а натоміть провести заходи, спрямовані на об'єднання львів’ян навколо ідеї згуртування та допомоги воїнам АТО.

Загальноміське святкування під гаслом «Країна вартує твоїх зусиль»

Коли? 24 серпня о 17:00.
Де? На площі перед Оперним театром (пр. Свободи).
Що? Акафіст до Пресвятої Богородиці за мир і ласку для України. Спільна молитва розпочнеться Виконуватиме Акафіст Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

Коли? 24 серпня з 12:00 до 15:00.
Де? В Левандівському парку (вул. Повітряна) .
Що? Захід під назвою «На Левандівці більше хорів». Хори зі Львова виступатимуть із патріотичними піснями. В парку відбудуться спортивні забави та виставка Меморіального музею ім. Р. Шухевича. Серед учасників: Народний дім «Левандівка», ЛКП «Культурно-мистецький центр Супутник», Народний дім «Білогорща».

Коли? 24 серпня з 12:00 до 15:00.
Де? На площі біля бібліотеки «Під спільним дахом» (вул. Симоненка, 10).
Що? Заходи «Площа 12-ти ремесел» - це 12 презентацій ремесел через майстер-класи та виступ оркестру «Сурми Галичини».

 

Свято в парку культури «Моя маленька незалежність»

Товариство допомоги «Свербивус» запрошує відсвяткувати річницю Незалежності нашої держави у традиційному українському стилі. 24 серпня в парку Культури та відпочинку імені Хмельницького відбудеться патріотичне родинне свято «Моя маленька незалежність». На львів’ян та гостей міста чекатимуть колоритний ярмарок вітчизняної продукції, класична українська кухня, силове шоу для дітей «Маленький богатир», відкрите функціональне тренування із кросфіту, козацькі розваги, майстер-класи для усієї родини, аукціон речей видатних українців та багато подарунків.

У рамках свята відбудеться «Конкурс вишиванки» та безкоштовні пригощання кулішем тих, хто прийде в національних строях. Конкурс відбудеться 24 серпня у Парку культури. Початок о 14.00 год.

 

День відкритих дверей Академії сухопутних військ

В Академії сухопутних військ теж вирішили долучитися до загальноміських святкувань. Так, 24 серпня, тут відбудеться День відкритих дверей, де відвідувачі зможуть не лише ознайомитися із процесом навчання в Академії, але й оглянути військове озброєння.

Також тут о 12.00 год. на території Академії виступатиме Зразково-показовий оркестр Республіки Польща. Згодом, о 15.00 год., спільно з військовим оркестром Академії вони виступатимуть біля Порохової вежі. Звідти ж колоною Зразково-показовий оркестр Республіки Польща вирушить до Оперного театру, а військовий оркестр Академії сухопутних військ виступить на пл. Ринок.

 

Фестиваль «Просто Неба»

Упродовж 22-24 серпня Львів стане платформою для спілкування та обміну досвідом українських архітекторів, дизайнерів, урбаністів та просто небайдужих людей з усієї України. На відвідувачів фестивалю «Просто неба» чекає 3 дні лекцій від експертів, дискусій, конкурсів, ландшафтних інсталяцій та виставок, інформує прес-служба Львівської міськради. Захід відбуватиметься на території довкола Палацу Потоцьких та Палацу мистецтв. Вхід – вільний. Детальніше про умови участі у фестивалі – на сайті Асоціації ландшафтних архітекторів України.

 

Благодійний фестиваль у Шевченківському гаю

24-го серпня з 15:00 до 19:00 у Шевченківському гаю відбудеться благодійний спортивний фестиваль «Молодь, майбутнє, Україна». На відвідувачів чекає понад двадцять патріотичних активностей.

 

Окрім того, у Львові до Дня Незалежності України організовують ярмарок, який працюватиме понад тиждень – до 30 серпня. Традиційно ярмарок простягатиметься на проспекті Свободи від Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької до пам'ятника Тарасові Шевченку працюватиме ярмарок.

Графік роботи ярмарку у робочі дні – з 11.00 год. до 22.00 год.

У святкові та вихідні дні – з 10.00 год. до 23.00 год. 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!