День Незалежності України. Як святкуватиме Львів. Програма

6924 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік різноманітних подій, які відбуватимуться у Львові у святкові дні.

Що: Фестиваль LvivMozArt

Де: Центральна частина міста, трамвайне депо, концертні зали

Коли: 18-25 серпня

З 18 по 25 серпня у Львові триватиме Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – мистецький проект, який об'єднуватиме найкращих музикантів України та світу.

Ініціатором фестивалю стала Оксана Линів, яка народилася в Бродах, вчилася у Львівській консерваторії, працювала диригенткою Мюнхенської опери, а тепер очолює оперу Ґраца і філармонійний оркестр цього ж австрійського міста.

Програму фестивалю можна переглянути за посиланням

 

Що: Фестиваль Параджанова

Де: Левандівка, вул.  Повітряна, 20

Коли: 20-27 серпня

Родзинкою Фестивалю стане міжнародна резиденція «Тінь свободи». В результаті відкритого конкурсу куратори обрали 10 проектів від митців з Грузії, Польщі, України та Білорусі. Відтак, на Левандівці творитимуть: Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Люсі Хагоутян (Грузія / Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна), Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь),Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

Вже традиційно 24 серпня на День Незалежності у парку Левандівському відбудеться великий концерт за участю вихованців КМЦ «Супутник» та  Народного дому Левандівки. Хедлайнерами цього року стануть гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та запальні «Гуцул Каліпсо».

Також  в рамках фестивалю знову відбудеться проект «Ніч театру», в рамках якого на Левандівку завітають 9 альтернативних театрів зі всієї України.

«Левандівка і Левандівський парк у минулому був летовищем. Тому під час фестивалю в нас функціонуватиме повітряна куля, яку завдяки команді з повітроплавання та спонсорів встановимо в Левандівському парку. На повітряній кулі побувати зможуть всі охочі, це буде оглядова атракція, прив’язана на відстані 150 метрів», – розповіла Юлія Хомчин, культурна менеджерка, секретарка депутатської комісії з питань культури, молодіжної політики та спорту.

 

Що: Щорічний міжнародний фестиваль фольклору «Етновир»

Де: площа Музейна, площа Ринок та ТРЦ Victoria Gardens.

Коли: 23-27 серпня

 Найвідоміші та найколоритніші колективи з таких країн, як: Македонія, Туреччина, Естонія, Індія, Польща та Україна представлятимуть свою етнічну культуру на трьох локаціях міста.

Цього року колективи виступатимуть на площі Музейній, площі Ринок та у ТРЦ Victoria Gardens.

24 серпня відбудеться офіційний старт фестивалю. У ТРЦ Victoria Gardens (вул. Кульпарківська, 226 а) о 16:00 виступатимуть колективи з Польщі, Македонії та України, а вже о 18:30 на площі Ринок пройде святковий парад учасників Фестивалю та відбудеться офіційна церемонія відкриття.

25 серпня о 17:00 колектив з Естонії виступатиме у ТРЦ Victoria Gardens, а о 19:00 учасники-колективи країн Туреччини, Польщі, Македонії та України виступатимуть на площі Ринок. На площі Музейній колективи презентують унікальну програму  «Етно-Моцарт» в рамках міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt. А також відбудуться батли оркестрів колективів та традиційний вечір дружби – вечір єднання та взаєморозуміння.

26 серпня колективи народів світу знову вражатимуть виступами відвідувачів у ТРЦ Victoria Gardens та на площі Ринок. На площі Музейній в рамках Фестивалю буде представлено програму «Етнофешн» ‒ цікавий формат фестивалю, який здобув своїх прихильників минулого року.  Протягом програми відбудеться показ мод у етностилі від учасників фестивалю.

27 серпня до уваги відвідувачів святковий завершальний концерт колективів- учасників Фестивалю у ТРЦ Victoria Gardens.

 

Що: Фестиваль «Музика в старому Львові»

Де: храми міста, палац Потоцьких, Львівська філармонія

Коли: 18-27 серпня

У 2014 році, коли Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» відзначав 20-річчя створення, виникла ідея фестивалю. Народний артист України Сергій Бурко втілив цей задум разом з багаторічним партнером, директором польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславом Галонським. Цього року на фестиваль завітають Белфастський філармонійний хор (Північна Ірландія), вокальний ансамбль Collegium Zeleński, хор Królewscy Rorantyści (Польща), піаніст Артур Грін (США) та численні солісти і колективи з Польщі і України.

24 серпня

16:00

Палац Потоцьких (вул. Коперника, 15)

«Музика в Старому Львові»

У старовинних стінах Палацу Потоцьких виступлять солісти зі світовим іменем – Соломія Сорока та Артур Грін (США). Скрипалька Соломія Сорока дебютувала у Львівській філармонії, навчалася в Києві, а потім – у Австралії. Зараз на її гастрольній мапі – концерти в США, Канаді, Новій Зеландії, Франції, Німеччині, Італії, Чехії, Китаї, Кореї, Тайвані та Ізраїлі. А в доробку – 10 сольних дисків та прем'єри творів Бориса Лятошинського, Мирослава Скорика та Євгена Станковича. Відомий піаніст Артур Грін – професор Мічиганського Університету. Він неодноразово виступав в Україні, а також об'їздив всю Північну Америку, Європу та Азію. У США його обрали мистецьким амбасадором до Сербії, Косово та Боснії. А японська публіка так полюбила піаніста, що він вже 12 разів їздив туди в турне. Здійснював численні записи творів і серед них – незаписані роботи Миколи Лисенка. 24 серпня творче подружжя презентує у Львові музику європейських та американських композиторів.

Виконавці:

Соломія Сорока – скрипка

Артур Грін – фортепіано

У програмі:

твори європейських та американських композиторів.

Вартість квитків: 50 грн.

Повну програму можна переглянути за посиланням.

 

Що: Міжнародний конгрес з досліджень у сфері танців під егідою Міжнародної танцювальної ради при ЮНЕСКО

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 25-27 серпня

Престижний форум, який об’єднує фахівців з усього світу, Конгрес є відкритим для представників всіх форм танцювального мистецтва: балет, народні та сучасні танці, бальні, східні танці, танго, фламенко, танцювальна терапія, реабілітаційна практика, тощо. Це чудова можливість отримати нові знання та встановити ділові контакти з теоретиками та практиками в галузі танцю, представниками танцювальної традиції з усього світу. 

З детальною програмою конгресу можна ознайомитись за посиланням.

 

Що: VI Конгрес Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань

Коли: 24-26 серпня

Цьогоріч Конгрес відбуватиметься під знаком 70-ї річниці сумнозвісної Акції «Вісла» (1947 р.) – кульмінації депортації українців з етнічних земель у Польщі, передусім із Лемківщини.

«Проведення цього конгресу у Львові є знаковою подією, оскільки саме тут проживають тисячі лемків, нащадків депортованих в 1944-1946 рр. з українських етнічних територій у Польщі. А також саме до Львова переїхало жити багато лемків з тимчасово окупованих територій Донбасу. І саме у Львові з’явився перший екскурсійний маршрут «Лемківськими місцями Львова», - розповідає Голова Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань Софія Федина.

Програма Конгресу:

24 серпня – засідання Президії СФУЛО

25 серпня

10.00-18.00 – засідання Конгресу, сесійна зала Львівської обласної ради

26 серпня

10.00-12.00 – зустріч керівництва СФУЛО з пресою та громадськістю, сесійна зала Львівської міської ради (реєстрація за посиланням)  

 

Що: 50-ліття Світового Конгресу Українців Дні української діаспори у Львові

Коли: 27-29 серпня

Мирослава Туркало зазначила, що офіційне відкриття «Днів української діаспори у Львові» відбудеться о 17:00 біля пам’ятника Андрею Шептицькому на площі Святого Юра. Після цього, за словами чиновниці, буде святкове Богослужіння. О 20:00 в головному корпусі НУ «Львівська політехніка» проведуть гала-вечір та відкриття виставки, присвяченої 50-річчю створення СКУ.

У понеділок, 28 серпня, відбудеться Міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст» у Національному університеті «Львівська політехніка».

О 17:10 цього дня  – презентація видання «Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства».

Найбільш насиченим днем конгресу буде вівторок, адже цього дня вшановуватимуть пам’ять українських героїв, які загинули у війні, покладатимуть квіти до пам’ятника Шевченкові, а також проведуть акцію «Українці разом – майбутнє за нами» у Саду світового українства. Крім того, у вівторок відбудеться відкриття виставки «Українські художники діаспори у збірках Національного музею у Львові та урочиста академія з нагоди 50-ліття СКУ.
Переглянути повну програму можна за посиланням.
 

Що: Фестиваль мистецтв «Відкриваємо душу і серце»

Де: Музейно-Культурний Комплекс Пивної Історії – Львіварня (Клепарівська 18)

Коли: 25-26 серпня

На вас очікують 2 дні надзвичайно насиченої програми з безліччю розваг:

- художні та пивні майстер-класи

- перформанси-взаємодії

- неочікувана зустріч з героями різноманітних епох

- зустрічі з сучасними українськими письменниками

- нічні екскурсії

- виступи музичних гуртів та широкий вибір смачної вуличної їжі

Тож, якщо ви ще не визначились, як провести вихідні, не вагайтесь, а завітайте до нас у гості на фестиваль!

Вартість вхідного квитка: 40 грн
 

Що Національний телепроект «Українська пісня»

Де: Арена Львів

Коли: 26 серпня о 18:00

Найвідоміші українські артисти Тартак, Антитіла, Злата Огнєвіч, Скрябін та молоді виконавці ‒ фіналісти проекту, зберуться на одній сцені, аби підкорити своєю енергією, співом, а головне піснею – Арену Львів та всю Україну.

Масштабний телепроект «Українська пісня / Ukrainian Song Project» започатковано торік із метою пошуку, розповсюдження та промоції україномовної музики різних жанрів як в Україні, так і за кордоном.

Перелік виконавців, які виступатимуть на Арені Львів, можна переглянути за посиланням.

 

Що: Кавуновий фестиваль

Де: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 24 серпня о 14:00

У програмі:

кавунові конкурси та розваги (перегони з кавунами, поїдання кавунів на швидкість, )

креативні майстер-класи

виступи музичних та танцювальних гуртів

смаколики від веггі-кафе GREEN

Вхід на фест - 1 кавун

 

Що: Фестиваль ленд арту «Баба Род»

Де: FESTrepublic та Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

Коли: 24-27 серпня

Світовидове поле, на якому виник первісний Львів, пісковики океану Тетіс, капища прабогів, замки на західних пагорбах, місця сили і міфів. Ми не можемо одним фестивалем передати все, що відбувалося у парку Знесіння тисячі років. Але через скульптури 10-ти ленд-артистів запросимо відчути час та коливання душі, з яких починається все, тут і зараз. 

Куратори ленд арт експозиції: сергей якунинOleksiy KonoshenkoPavlo Kovach 

Автори експозиції: Наталія Лісова, Сергій Якунін, Олексій Коношенко, Антон Саєнко, Віталій Кохан, Влодко Кауфман, Юрий Вишняков, Маркус Хофман, Ковач Павло, Ковач Данило, Leland Beaty (Ліланд Беті)

24-27 серпня
FESTrepublic та Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»
Початок експозиції, дитяча зона та фудкорт    Старознесенська, 24-26, FESTrepublic, з 14:00 до пізньої ночі.
Вхід вільний
Zero Waste (бокали для напоїв можна буде придбати на місці)
26 серпня  ембіент та техно вечірка у 10 корпусі

 

Що: Громадське віче в пам’ять про Героїв, які віддали своє життя за незалежну Україну

Де: Біля меморіалу воїнам УГА, Личаківське кладовище

Коли: 11:00, 23 серпня

Віче за участю представників влади біля Меморіалу воїнам УГА. Опісля всі переходять на могили учасників АТО (поле почесних поховань №76). Там відбудеться панахида.

 

Що: Спільна молитва за мир і ласку для України

Де: площа перед пам’ятником Тарасу Шевченку

Коли: 17:00, 24 серпня

На День Незалежності, 24 серпня, хорова капела «Дударик» пропонує мешканцям та гостям міста долучитися до спільної молитви за мир і ласку для України.

Окрім молитви, також відбудеться концерт хорової капели «Дударик». Молитву завершать представники духовенства різних християнських конфесій.

Програма:

17:00 – виконання державного гімну хоровою капелою «Дударик».

17:05 – вітальні виступи від керівництва міста та області.

17:15 – початок відправи акафіста до Пресвятої Богородиці.

18:15 – завершення акафіста, звернення священиків з привітальним словом.

19:15 – завершення свята.

 

Що: Народний дім мікрорайону Збоїща

Де: мкр Збоїща

Коли: 24 серпня

У рамках заходу заплановано творчу зустріч з Ігорем Калинцем, святковий концерт, спортивну естафету, флеш-моб та показ фільму «Поводир».

 

Що: Благодійний проект БТ «Мій тато захищає Україну» під назвою «Україна - це МИ»

Де: Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького

Коли: 24 серпня

Головні гості свята ‒ сім'ї учасників бойових дій. Свято відбуватиметься на трьох локаціях Музею: Велика Галявина, Дитяча Галявина і Співоче поле.

 

Що: Сніданок з переможцем Всесвітніх Ігор 2017 Станіславом Горуною

Де: Центральна частина міста, кафе «Свічкова Мануфактура» біля Домініканського собору

Коли: 24 серпня

До сніданку зможуть долучитися усі охочі діти, які люблять чи хочуть навчитися займатися карате. Дітей частуватимуть солодощами.

 

Що: Міжнародний шаховий фестиваль Літній Кубок Львова «Кубок Незалежності 2017»

Де: готель «Нтон», вул. Шевченка, 154Б

Коли: 17-23 серпня

Святковий турнір, присвячений до Дня Незалежності, який збере близько 300 учасників (до 250 дітей), в тому числі гостей з Польщі, Чехії, Білорусі та Молдови.

 

Що: Кубок Лева з велотріалу

Де: вул. Болгарська, 4, вхід в Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Коли: 26-27 серпня

Святкові змагання з велотріалу у Парку культури, що зберуть близько 70 представників 9 клубів з 7 областей України (в т.ч. до 30 дітей). На змаганнях очікуються гості з Польщі та Угорщини

 

Що: Мистецький захід «Живи і міцній, Українська державо»

Де: Площа перед НВК ім. В.Симоненка (вул. В. Симоненка, 6)

Коли: з 14:00,.24 серпня

Святковий концерт «А над Україною вишиванка цвіте», флеш-моб «Тобі, Україно!», майстер-класи та виставка робіт прикладного мистецтва «Моє ім'я «Україна», конкурс малюнку на асфальті «Живи і люби свій рідний край», шаховий турнір

 

Що: Мистецький захід «Україна - це ми»

Де: Площа перед пам'ятником Степану Бандері (площа Кропивницького)

Коли: з 15:00,.24 серпня

Святковий концерт «Від серця до серця я пісню передам», майстер-класи з художньої кераміки, виготовлення м'якої іграшки, образотворчого мистецтва, виступи циркової студії, виставка макетів зброї «Від минулого до сьогодення» спільно з ГО «СВІМ».

 

Що: Мистецький захід «Моя Україна»

Де: Перед Інститутом банківської справи (просп. Чорновола, 61)

Коли: 24 серпня

Святковий концерт, майстер-класи, краєзнавча вікторина, флеш-моб

 

Що: Мистецький захід «З Україною в серці»

Де: Площа перед кінопалацом імені О.Довженка (просп. Червоної Калини, 81)

Коли: 24 серпня

Святковий концерт колективів Центру дитячої та юнацької творчості Сихівського району МЖК-1, виставка робіт вихованців гуртків декоративно-прикладного мистецтва


Крім того, у ці святкові дні відбуватимуться і такі події:
Відтак, упродовж всього дня 23 серпня у сквері «На валах» триватиме фото-сушка «Незалежність».

О 9:00 відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

О 19:45 у сквері «На валах» відбудеться нагородження переможців інтернет-конкурсу #UA26

О 20:00 розпочнеться показ фільму «Політ золотої мушки» просто неба.

24 серпня, у День Незалежності, у всіх храмах області проводитимуть молебені «За Україну».

Окрім того, об 11:30 на площі біля пам’ятника С. Бандері стартуватиме велопробіг, фініш – пам’ятник Т. Шевченку.

Із 12:20 до 13:00 відбуватиметься другий етап інтерактивної акції складання пазлів «Герої» та показові бої лицарів епохи середньовіччя і бойового гопака.

Увечері, о 20:00, розпочнеться святкове мистецьке дійство біля будівлі Львіського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії  Крушельницької.

*У програмі святкувань можливі зміни


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!