Депутат Львівської міськради вимагає усунути від виконання обов'язків Андрія Білого

4752 0
Міський голова каже, що Андрій Білий чесно і сумлінно виконує свої обов'язки і жодного зв'язку з Росією не має.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

У Львівській міськраді депутат Ігор Шолтис від партії «Голос» зачитав звернення до міського голови про усунення від виконання обов'язків начальника управління безпеки міста Андрія Білого. Також це звернення, яке підписали кілька ГО та ветеранських організацій, він адресував управлінню СБУ у Львівській області.

Читайте також: Транспорт і безпека. Андрій Білий стане в.о керівника управління безпеки міста

«Є документальні свідчення, що Андрій Білий, який виконує обов'язки начальника управління безпеки міста, пов'язаний з особами, які ідентифіковані СБУ як такі, що суперечать забезпеченню суверенітету України. Ставши заступником директора департаменту житлового господарства у 2015 році він злобіював проєкт ухвали про підсписання меморандуму, за яким АТП №1 має віддати 19,5 млн грн боргів ЛАЗу факторинговій компанії «Оптимум фактор», власницею якої є Таїсія Саніна, дружина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Чуркіну та його оточенню заборонений в'їзд в Україну», – зачитав Ігор Шолтис.

Також він додав, що батько Андрія Білого Леонід Білий є депутатом Верхньосадовського муніципального округу Севастополя від партії «Єдиної Росії» в окупованому Криму.

«Система Youcontrol знаходить зв'язок між російською компанією «Артвин», якою керує Леонід Білий, та компанією Оптимум фактор», яка отримала від міста через АТП №1 24 млн грн за колись куплені у Львівського автобусного заводу автобуси. Фактично він сприяв вибиттю боргу львів'ян для прихильників російської агресії», – заявив Ігор Шолтис.

Тому ГО, які підписали звернення, просять голову міськради усунути Андрія Білого від виконання обов'язків.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що Андрій Білий чесно і сумлінно працює, що він народився у Криму, але не підтримує жодних контактів з родиною і не поділяє їхніх поглядів. 

«Жодного відношення до Росії, Чуркіна Андрій Білий не має. Якщо СБУ щось знайде, то я попрошу дослідити ці факти. Але звинувачувати людину може тільки виключно суд. Андрій Білий є чесним працівником, який виконує свою роботу», – прокоментував Андрій Садовий.

Тvoemisto.tv намагалося взяти коментар у Андрія Білого, але наразі він не відповідає. Ми готові оприлюднити його коментар, коли у нього з'явиться можливість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!