Депутат облради хоче скасувати межі історичного ареалу Львова

1631 0
Фірма депутата орендує ділянку в межах історичного ареалу міста − на вул. Якова Раппапорта, 6 у Львові та збудувала там приватний медичний центр.

Компанія «Лемберг Медікал Центр» подала позов і хоче визнати протиправним затвердження меж історичного ареалу Львова. У четвер, 30 вересня, суддя Львівського окружного адміністративного суду Оксана Карп’як відкрила відповідне провадження. Про це йдеться в ухвалі від 30 вересня 2021 року, пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: У Львові єврейська громада через суд скасувала оренду землі ринку на Раппопорта

Йдеться про оскарження рішення «Про затвердження меж історичного ареалу та зони регулювання забудови міста Львова», яке виконком затвердив у грудні 2005 року. Це – основний документ, який використовує Львівська міська рада, щоб регулювати забудову в історичній частині міста.

Представником компанії «Лемберг Медікал Центр» в суді є Олексій Різник − депутат Львівської міської ради від «ЄС» та очільник комісії архітектури, містобудування та розвитку територій. Він пояснив, що фірма оскаржує рішення, тому що «воно затверджене з порушеннями». Підготовче засідання у справі призначили на четвер, 28 жовтня цього року.

Директором «Лемберг Медікал Центр» є депутат Львівської обласної ради від «ЄС», фігурант журналістських розслідувань Григорій Козловський. Ця фірма орендує ділянку в межах історичного ареалу міста − на вул. Якова Раппапорта, 6 у Львові та збудувала там приватний медичний центр. У квітні власником цього приміщення став однорічний син Григорія Козловського – Ярема.

Читайте також: Найбагатшими депутатами у Львівській міській раді виявились соратники Козловського

Компанією «Лемберг Медікал Центр» володіла дружина депутата Козловського Юлія. Втім нещодавно односібним власником став Євген Лобов.

Це вже не перша спроба фірми «Лемберг Медікал Центр» судитися з Львівською міською радою про межі історичного ареалу Львова. У 2020 році суддя Ірена Гулкевич повернула компанії позовну заяву, бо Олексій Різник не додав документи, які підтверджують його повноваження підписувати позов фірми.

Із будівництвом медичного центру на вул. Якова Раппапорта, 6 пов’язані декілька судових спорів. Наприклад, компанія «Лемберг Медікал Центр» хоче скасувати припис Міністерства культури України, в якому зазначена вимога зупинити будівництво медцентру. Станом на 12 жовтня розгляд справи продовжили. Водночас дозволи на будівельні роботи цієї будівлі намагається оскаржити представництво американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу. Пов’язано це з тим, що ділянка розташована на території давнього єврейського кладовища.

Читайте також: Депутат Львівської міськради став співвласником палацу спорту на Мельника

Нагадаємо, що нові межі історичного ареалу Львова ще до січня 2019 року мало затвердити Міністерство культури та інформаційної політики України. Для цього Львівська міська рада мала подати такий документ, як історико-архітектурний опорний план. Довгий час процес затягували, бо, зокрема, хотіли затвердити межі історичного ареалу й на сесії міської ради. Але 7 жовтня депутати не погодили цієї ухвали, «за» проголосувало лише 28 присутніх. При цьому Олексій Різник не голосував за це, заявивши на початку засідання сесії про конфлікт інтересів – у нього є нерухомість в центрі міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!