5 фактів про скасування недоторканності депутатам і суддям

2834 0
Сьогодні, 5 лютого, у Верховній Раді нарешті зробили важливий крок, аби наблизити законодавчу та судову владу ближче до народу.
фото: Facebook

фото: Facebook

1. Сьогодні до Конституційного суду направили законопроект щодо недоторканності нардепів та суддів. Відповідно до нього, із Конституції мають буди виключені ті частини, якими передбачено гарантії привілеїв для представників законодавчої влади й судочинства.

2. 365 депутатів проголосували за направлення законопроекту 1776 до Конституційного суду. Законопроектом пропонується відмінити гарантії депутатської недоторканності, а також подальше притягнення суддів до юридичної відповідальності на загальних підставах.

Читайте також: Як кардинально змінити міліцію? 15 кроків від Еки Згуладзе

3. Законопроект про внесення змін до Конституції не може розглядатися Верховною Радою без наявності висновку Конституційного Суду щодо відповідності законопроекту вимогам статей Конституції України. Далі його мають прийняти на наступній черговій сесії парламенту (не менше, аніж дві третини від конституційного складу).

4. Передбачається, що цей закон набере чинності наступного дня після його опублікування (окрім змін до статті 126 Конституції України).

Читайте також: Що змінилося для платників єдиного податку. Три факти

5. «Довгоочікуване рішення про скасування депутатської та обмеження суддівської недоторканності. Розраховую на таку ж кількість під час голосування в цілому», - написав на своїй Facebook-сторінці Петро Порошенко.
 

За матеріалами Української правди, ТСН, Еспресо TV.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!