Депутатів Львівської міськради може поменшати в 4 рази

1965 0
У Львові може поменшати міських депутатів. Таку ідею обговорили сьогодні, 10 липня, на сесії Львівської міської ради. «Для такого міста, як Львів, цілком достатньо було б 20 депутатів – найбільш авторитетних громадян Львова. Щоб це були люди публічні, відомі, які б з честю представляли інтереси міста, які б могли бути хорошими дорадниками», – заявив на засіданні міський голова Львова Андрій Садовий.

Самостійно зменшити кількість депутатів Львівська міська рада може лише до 60 осіб (наразі в міській раді 90 депутатів). Аби ще зменшити цю кількість, мають бути прийняті відповідні законодавчі зміни на рівні Верховної Ради.

«Спитайте сьогодні громадян Львова, чи вони знають прізвища депутатів міської ради. Думаю, що 99% людей жодного прізвища не знає. Це показує рівень довіри. А сьогоднішні депутат вже 4 роки працюють», – сказав Садовий.

Раніше в ефірі tvoemisto.tv виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов сказав, що це питання актуальне як для малих міст, так і для великих: «Не потрібна така кількість депутатів. Львів – велике місто, але 90 депутатів для нього є значним навантаженням. Я вважаю, що усі вони повинні бути мажоритарниками, щоб не було прив’язаності до політичних партій. Наприклад, є округ у Львові – обрали мешканці свого депутата – він живе у цьому окрузі і виконує прохання мешканців. Він обраний людьми, а не політичними партіями».

За його словами, наприклад, у Москві (11,6 млн населення, – ред.) – 35 депутатів міськради, у Нью-Йорку (там проживає понад 8 млн мешканців, – ред.) депутатів міськради теж значно менше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!