Політична реклама

Депутати хочуть підняти штрафи для водіїв

1219 0
Наступного пленарного тижня Рада може прийняти кілька законопроектів, які суттєво ускладнять життя порушників Правил дорожнього руху.

У першу чергу посилять покарання за незаконну установку на авто проблискових маячків і сигналів-"крякало". Причому радикально - з 850 гривень відразу до 42500 - 51000, передають "Комментарии" з посиланням на "Комсомольскую правду в Украине".

«Закон чітко обмежує коло людей, що мають право користуватися спецсигналами, - сказав автор законопроекту Валерій Писаренко. - А якщо не допоможе підняття штрафу в 50 разів, збільшимо ще».

Друге «транспортне» нововведення - посилення відповідальності за їзду напідпитку. Зараз за подібне порушення українцям загрожує штраф від 2 550 до 3 400 гривень, позбавлення водійських прав строком до трьох років, 40-60 годин громадських робіт або 15 діб арешту. Якщо ж законопроект буде прийнятий, «їзда під градусом» обійдеться в 6 800-7 650 гривень, прав будуть позбавляти на 4 роки, а якщо людина  буде і після цього спіймана за кермом, її зможуть посадити на півроку за грати.

Ще один законопроект авторства екс-глави МВС Анатолія Могильова підвищує відповідальність за рух по спеціальній смузі, відведеній для «маршрутних транспортних засобів».

Рада також має намір посилити відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!