Львівські депутати підтримали петицію про заборону використання тварин у циркових виставах

1815 0
У 2016 році у Львові заборонили пересувні цирки.
Фото: Кonotop.city

Фото: Кonotop.city

Депутати Львівської міської ради підтримали електронну петицію про заборону використання тварин у виставах цирків та розміщення цирків з тваринами на території міста.

Авторка петиції Оксана Джус зазначає, що інфраструктура міста не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати в умовах, що вимагають їх біологічні потреби.

Читайте також: У Стебнику в гаражі утримували велику кількість котів у клітках

«Цирки, що в своїх шоу-програмах використовують тварин, негативно впливають на дітей, викривлюючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи. Виховання дітей має відбуватись на прикладах любові до тварин, а не на прикладах жорстокості і хибному уявленні про відносини між людьми і тваринами», – ідеться в петиції.

Окрім цього, ідеться в петиції, діяльність цирків із тваринами несе небезпеку для населення, адже дресирування пригнічують тварин і роблять їх більш агресивними і непередбачуваними.

«Локальна заборона на розміщення пересувних цирків із тваринами в місті перебуває у компетенції органів місцевого самоврядування. Просимо міську раду висловити офіційну заборону виступів шапіто/пересувних цирків з тваринами у Львові та покласти край негуманній експлуатації тварин в циркових виставах на території міста», – закликала авторка петиції.

Тепер департамент житлового господарства та інфраструктури у 30-денний термін має розробити дорожню карту реалізації електронної петиції.

Читайте також: На Львівщині затримали хлопця, який на відео закрив кошеня в банці

Додамо, що Міністерство культури відмовилось купувати тварин державним циркам та готує законопроєкт про заборону використання тварин у цирках. Водночас у Львові планують створити реабілітаційний центр для диких тварин, яких експлуатували у цирку, та визнали неприпустимим експлуатацію тварин у цирках і дельфінаріях.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!