Депутати Львівської облради просять не допустити приватизацію Дрогобицкої солеварні

1209 0
Упродовж минулого року мешканці напрацювали проєкт ревіталізації заводу
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

Наприкінці листопада Фонд держмайна виставивив на приватизацію Дрогобицьку солеварню, яка працює понад 700 років. Депутати ЛОР звернулися до Кабміну з проханням передати солеварню в комунальну власність Дрогобича.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до цинамонового міста

Депутати кажуть, що Дрогобицька солеварня залишається єдиним чинним підприємством, де виварюють сіль, а на території солеварні розміщенні 9 пам’яток культури місцевого значення. Вся територія підприємства перебуває під охороною ЮНЕСКО.

У зверненні йдеться, що впродовж минулого року мешканці напрацювали проєкт ревіталізації заводу, який передбачає збереження виробництва, розвиток туристичного, культурного й рекреаційного потенціалу території підприємства та креативних індустрій. 

«З огляду на значний туристичний, культурний та економічний потенціал об’єднаної території Дрогобицької солеварні і двох дерев’яних церков, а також зважаючи на те, що: підприємство не має стратегічного значення для держави у виробництві солі; не приносить значних прибутків (160 тис. грн у 2018 році); має значний рівень зношеності основних фондів; сім споруд (з дев’яти наявних) на території заводу, які є пам’ятками культури місцевого значення, перебувають у незадовільному або аварійному стані (відповідно до результатів інвентаризації 2013 та 2017 років, їхній стан щоразу погіршується); просимо Кабінет Міністрів України вжити необхідних заходів для збереження майнового комплексу ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод») та передачі його в комунальну власність територіальної громади міста Дрогобича», – йдеться у зверненні.

Читайте також: Недалеко від Львова. 5 містечок, де варто побувати

Додамо, що сіль у Дрогобичі видобувають із 1390 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!