Депутати Львівської облради вимагатимуть у Києві відставки Василя Віконського

1367 0
Активісти та депутати проведуть спільну акцію протесту біля МВС та Офісу президента.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

У п’ятницю, 15 листопада, депутати Львівської обласної ради та активісти проведуть акцію протесту в Києві з вимогою належно відреагувати на події у Соснівці. Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Читайте також: У поліції спростовують інформацію про смерть активіста під час сутичок

Серед основних вимог – відсторонити від роботи керівника ГУ Національної поліції у Львівській області Василя Віконського.

Акцію проведуть о 10:00 біля Міністерства внутрішніх справ у Києві та біля Офісу Президента. Зазначається, що ще у вересні депутати ЛОР засудили силовий розгін активістів, які 21 вересня блокували вагони з вугіллям російського виробництва на Львівщині у Соснівці. Після чого активісти «УСУ АТО», «Національний корпус», «Рабів до раю не пускають» неодноразово пікетували ЛОДА та поліцію, зривали засідання сесії та апаратної наради голови Львівської ОДА з вимогою звільнити Василя Віконського.

Додамо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти пікетувальників у Соснівці, хоча і ЛОДА і ЛОР засудили дії правоохоронців. Крім цього, деякі поліцейські у день сутичок були без ознакування, через що у поліції пообіцяли провести службове розслідування. Водночас Василь Віконський підтвердив, що наказ про застосування сили у Соснівці віддав він особисто.

Читайте також: У Львові скасували сесію міськради через пікет стоматологів

Нагадаємо, що Василя Віконського призначили керівником обласної поліції Львівщини 4 вересня.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!