Будинок для учасників АТО у Львові почнуть будувати через півроку

3232 0
За виділення земельної ділянки під будівництво житлового будинку на вулиці Під Голоском, 62 проголосувала більшість депутатів Львівської міської ради на черговій сесії 25 грудня. Розробку проекту землеустрою взяло на себе ЛКП ”Рембуд”. Реальні роботи обіцяють розпочати вже через півроку.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

Сьогодні на квартирний облік у Львові вже зараховано 105 учасників антитерористичної операції та 10 сімей загиблих учасників АТО. На сесії влада міста зробила перший крок для того, аби забезпечити цих людей житлом - виділила земельну ділянку. Начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Сергій Коровайник пояснив: "Земля орієнтовно може бути виділена остаточно десь за два місяці. Після того буде процес проектування будинків. Я думаю, що у стислі терміни будівництво може початися за півроку".

Також на засіданні сесії міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що члени сімей загиблих героїв Небесної Сотні теж отримають чотири помешкання. Проте наразі іще невідомо, чиїм коштом будуватимуть житло. Місто хоче, аби до співфінансування долучилася й держава.

Натомість вояки скаржаться, що житло доведеться купувати за власні гроші. Андрій Желяско, який нещодавно повернувся зі Сходу, розповів "Львівській Хвилі", що квартири у цьому будинку учасники АТО будуть купувати власним коштом: "Міський голова сказав, що будинок нам збудують, але квартири видаватимуть під іпотечний кредит. Я не уявляю, як це має бути... Знаю, що більшість на таке не погодиться, бо перші в черзі на квартири сім'ї загиблих, вдови, сироти".

Проте це вже не перша земельна ділянка, яку міськрада виділила для будівництва житла учасникам АТО. Ще у листопаді депутати проголосували за виділення землі на вул. Липинського, 6-а, для спорудження житлового будинку для правоохоронців та учасників АТО. Орієнтовна площа ділянки для будівництва багатоквартирного будинку – 0,2632 га. Замовником у цьому випадку виступало Головне управління МВС України у Львівській області. Наразі про реальні роботи на будівництві ще не інформують.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!