Верховна Рада обрала нового спікера парламенту

1747 0
До цього він обіймав посаду віцеспікера парламенту та був представником президента Зеленського у Раді.
фото: пресслужба ВРУ/Facebook

фото: пресслужба ВРУ/Facebook

Народного депутата від фракції «Слуга Народу» Руслана Стефанчука обрали головою Верховної Ради. До цього він обіймав посаду віцеспікера парламенту та був представником президента Володимира Зеленського у Раді. За таке рішення 8 жовтня проголосували 261 народних депутатів.

Як повідомляє Громадське, на посаду нового голови Верховної Ради висували п'ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. Під час обговорення Лерос та Железняк зняли свої кандидатури.

Читайте також: Рада звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера

Нагадаємо, що вчора народні депутати відправили у відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. За це рішення проголосували 284 народних депутати, 74 виступили проти, ще 6 – утрималися.

Для довідки

Згідно з даними руху «Чесно», він закінчив Хмельницький університет управління і права за спеціальністю «правознавство» та Технологічний університет Поділля за фахом «менеджмент виробничої сфери». Був радником першого віцепрем’єр-міністра Степана Кубіва. Входив до складу Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Стефанчук також був проректором із наукової роботи Хмельницького університету управління і права. До того працював там асистентом кафедри, старшим викладачем, завідувачем кафедри, доцентом, професором кафедри цивільноправових дисциплін. Займався адвокатською діяльністю.

Із 2019 року став радником президента України, у передвиборчій кампанії курував роботу експертних груп. Згодом пройшов до Ради за списком «Слуги Народу».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!