Депутати ЛМР підтримали ідею відновлення Пелчинського ставу у Львові

4567 1
Напередодні проект погодили на засіданні виконавчого комітету.

Навпроти головного входу до Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького хочуть відновити Пелчинський став, на вул. Сахарова — реконструюють трамвайне депо та облаштують громадський простір. Відповідний проект детального плану території між вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською погодили під час сесії ЛМР сьогодні, 13 липня.

Згідно з проектом, на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського, на території старого трамвайного депо, пропонують створити новий громадський простір для різних груп населення. Інженерні будівлі ЛКП «Львівелектротранс» планують зберегти та відновити, таким чином створивши нові робочі місця для працівників ЛКП. Переможцем інвестиційного проекту реконструкції депо ще торік обрали ТОВ «Лем Стейшн». Днями виконком ЛМР затвердив інвестиційний проект, втім нині сесія не підтримала проект договору та оренди, що знову відтерміновує реконструкцію депо.

Читайте також: Швидкість, вібрація, вода. Що не так із вулицею Вітовського і як це пропонують змінити

Крім реконструкції наявних будівель трамвайного депо, поруч у проекті передбачено будівництво нового офісного центру та розміщення дитячого дошкільного закладу.

У межах входу в Парк культури облаштують штучну водойму на місці колишнього Пелчинського ставу. Про плани відновлення водойми у центрі міста торік у коментарі Tvoemisto.tv розповідав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. За його словами, у відновленому ставку плаватимуть на човнах і байдарках, купатимуться, а взимку його можна буде використовувати як місце для зимового рибальства або ковзанку.


Читайте також:
26 Квітня, 2019 16:57
Максим Є вибір: або ставок і далі пробки (все як було до того) або автостоянка на 4-5 підземних поверхів, а зверху красивий фонтан і паркова зона і нарешті вільний проїзд в бік центру усіх трамваїв. Люди залишають машини і пересідають на трамвай (заплатив за стоянку - отримав знижку на проїзд в транспорті).
В'їзд на авто у центр - платний, для місцевих жителів вільний.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!