Депутати підтримали петицію про громадський простір на площі Довженка

1721 0
За десять днів петиція зібрала необхідну кількість голосів.
фото: lvivforyou.com

фото: lvivforyou.com

У Львові погодили петицію щодо реконструкції площі Довженка на Сихові, яка передбачає облаштування громадського простору. Відповідну ухвалу підтримали під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 20 грудня.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

Петицію зареєстрували 29 жовтня як відповідь на протести активістів, які 26 жовтня на засіданні виконавчого комітету вимагали спорудити на Сихові пам’ятник героям Небесної Сотні. За десять днів петиція зібрала необхідну кількість голосів.

Її автор, співзасновник ГО «Кращий Сихів» Андрій Рущак запевняє, що петиція потрібна, аби прискорити процес будівництва громадського простору, конкурс на який провели у квітні та обрали переможцем проект «Групи 109».

Читайте також: «Активістський» меморіал Небесної Сотні на Сихові. Чому архітектори проти

6 листопада, у Кіноцентрі Довженка відбулися громадські обговорення проектів облаштування громадського простору перед Центром, однак остаточного рішення щодо громадського простору так і не прийняли.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!