Депутати планують ввести податкову знижку на купівлю альтернативних джерел енергії

2078 0
Парламентарі мають намір ввести податкову знижку у розмірі 15% на купівлю обладнання для виробництва альтернативних видів енергії. Відповідну норму додали до проекту закону №4033а про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання ринку електромобілів в Україні та використання альтернативних джерел енергiї.
фото: kworum.com.ua

фото: kworum.com.ua

Як правило, встановлюють сонячні панелі для виробництва електроенергії, теплові насоси, вітрогенератори. Як пояснюють автори законопроекту, вони здатні забезпечити електричною та тепловою енергією приватні домогосподарства. Про це повідомляє Watcher.

У липні 2015 року було прийнято закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії». Це дозволило побутовому споживачу встановлювати у своєму приватному домогосподарстві генеруючі установки, призначені для виробництва електроенергії з енергії сонця та/або вітру.

Читайте також: Сонячна електростанція на Львівщині: в чому користь для місцевих мешканців  

В умовах економічної кризи та нестабільного валютного курсу вартість такого обладнання складає в середньому $9-25 тис. Відповідно, це не дає змоги українцям, зацікавленим у використанні альтернативних джерел енергії, встановлювати таке устаткування. Тому введення таких податкових пільг, на думку авторів закону №4033а, має стимулювати купівлю сонячних панелей, вітрогенераторів тощо

Раніше в цьому проекті закону пропонували ввести 16% податкову знижку на купівлю електрокарів. Зараз же розмір цієї запропонованої ставки знизили до 15%.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!