Політична реклама

Депутати подали законопроект, за яким через відсутність дитячого крісла штрафуватимуть

1627 1
Народні обранці в поданому до Верховної Ради законопроекті № 5220-д пропонують встановити штраф за перевезення дітей без спеціальних крісел у розмірі 340-425 гривень.

На сьогоднішній день перевезення дітей зростом менше 145 см або віком менше 12 років в машинах без спеціальних дитячих крісел або на задньому сидінні мотоцикла та мопеда забороняють правила дорожнього руху. Проте, штрафу за недотримання цього правила поки немає. Тому багато водіїв, нехтуючи безпекою маленьких пасажирів, перевозять їх без спеціальних крісел, саджаючи на штатні сидіння або на руки дорослим.

Згідно зі статистикою столичної ДАІ, найбільше дітей дошкільного віку страждає в ДТП саме в якості пасажирів транспортних засобів — 58,7%. Причому в більшості таких випадків за кермом автомобілів перебували батьки.

Більш того, в ДАІ стверджують, що травмування дітей у багатьох випадках можна було уникнути, якби батьки перевозили своїх дітей у спеціальних автокріслах.

Джерело: "Телеканал новин 24"

Читайте також:
20 Березня, 2012 12:15
Тобаго Ви уявляєте 12 річну ДИТИНУ в кріслі?
Чесно кажучи, я — ні!
В мене дитина заледво доїздила до 7-років, і почала впиратися головою в дах (Мазда 6) ?!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!