Депутати попередньо частково звільнили від податків медиків та ФОПів

1800 0
Тепер ці закони мають підтримати у другому читанні, аби він набув чинності.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Депутати Верховної Ради у першому читанні підтримали закони, що звільняють ФОПів від сплати єдиного соціального внеску за травень 2020 року, а медиків, які борються з Covid-19, – від податку на доходи.

Читайте також: Підприємців, що мають кредити, можуть звільнити від відсотків. Але за певних умов

Законопроєктом пропонують продовжити до 31 травня термін звільнення фізичних осіб-підприємців від сплати ЄСВ за себе. Це означає, що за другий квартал 2020 року ФОПам потрібно буде заплатити ЄСВ лише за 1 місяць – за червень 2020 року.

Законопроєктом також продовжується термін мораторію на перевірки бізнесу. Раніше Рада підтримала звільнення від оподаткування єдиним соціальним внеском всіх ФОПів за березень та квітень 2020 року, за несплату ЄСВ за цей період не штрафуватимуть.

Також Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким звільняють від податку на доходи фізичних осіб медиків, залучених до боротьби з коронавірусом до 30 червня 2020 року. Із зарплат таких медиків не будуть вираховувати 18% податку на доходи, що автоматично збільшить розмір зарплати, яку медики отримають на руки.

Читайте також: Хто і на які карантинні доплати у Львові може розраховувати. Перелік

Тепер ці закони мають підтримати у другому читанні, аби він набув чинності.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!