У Львові пропонують прибрати рекламу кальянів та тютюнових виробів з вітрин

1604 0
Відповідне звернення до ВР зареєстрував депутат Львівської міської ради Євген Закалюк.
Фото: cdn2.img.sputnik-georgia.com

Фото: cdn2.img.sputnik-georgia.com

У Львові пропонують прибрати з вітрин засоби для куріння, тютюнові вироби, сигарети, аби вплинути на ситуацію із збільшенням кількості курців серед молоді. Відповідне звернення сьогодні, під час засідання сесії Львівської міської ради, зачитав депутат від фракції «Самопоміч» Євген Закалюк.

Читайте також: Рада заборонила продаж електронних цигарок неповнолітнім

«Пропонуємо ухвалити на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну №4358 від 13.05.2021 в цілому, врахувавши правки щодо заборони видимого розміщення у точках продажу тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів для електричного нагрівання, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, нікотинових подушечок», – зазначив депутат Львівської міської ради Євген Закалюк.

Громадські організації зазначають, що у Львові є понад 120 закладів, у яких дозволяють куріння або розміщена реклама тютюнових виробів, а неподалік від майже 75% львівських шкіл розташовані одна чи кілька точок продажу тютюнових виробів.

Звернення підписали 17 громадських організацій. Активісти кампанії «Молодь вільна від куріння» зазначають, що за останніми опитуваннями серед української молоді (віком від 18 до 30 років) 30,4% курять. Саме тому вони пропонують заборонити у приміщеннях ресторанів курити електронні сигарети та кальяни; заборонити рекламу сигарет, електронних сигарет та кальянів шляхом викладки, оформлення вітрин у магазинах та ресторанах, роботи промоутерів.

Вікторія Савіцька

Інфографіка активістів «Молодь вільна від куріння»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!