В Україні призначили нових очільників МОЗ та Мінфіну

2174 0
Ілля Ємець та Ігор Уманський пропрацювали в міністерствах менше місяця.

Депутати проголосували за призначення Максима Степанова новим міністром охорони здоров’я. За це рішення на вже третьому засіданні Ради 30 березня проголосували 246 депутатів.

Читайте також: Небагатий вибір. Шмигаль нарешті укомплектував свій Кабмін

Максим Степанов із 2008 до 2010 років був першим заступником глави Одеської ОДА, але за президенства Віктора Януковича. У 2011–2016 роках очолював «Поліграфкомбінат «Україна». Під його керівництвом компанія почала виготовляти перші в країні ID-картки.

З 12 січня 2017 він офіційно вступив на посаду голови ОДА. Указом президента Петра Порошенка його звільнили з посади 10 квітня торік.

Цього ж дня Верховна Рада проголосувала й за призначення Сергія Марченка на посаду міністра фінансів. 39-річний посадовець народився на Київщині, у 2002 році почав працювати у податкових органах та Міністерстві фінансів. Із 2011 року він працював у Координаційному центрі зі впровадження реформ при президентові України, брав участь у розробці бюджетного кодексу, ухваленого у 2014 році. 

У 2016 році став заступником міністра фінансів Олександра Данилюка. Після відставки останнього у 2018 році перейшов на роботу до Адміністрації президента Петра Порошенка, де був заступником голови АП. Торік він балотувався на виборах до Верховної ради й був 7-м у списку партії «Українська стратегія Гройсмана», що не пройшла.

Читайте також: Верховна Рада не змогла виділити гроші на боротьбу з коронавірусом та врізати виплати посадовцям

Додамо, що обох міністрів призначили з другої спроби, на першому засіданні депутати звільнили попередніх очільників відповідних міністерств Іллю Ємця і Ігоря Уманського, втім одразу затвердити нові кандидатури не змогли. Попередні міністри пропрацювали на посаді менше місяця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!