У Львові скасували сесію міської ради через пікет стоматологів

2267 0
Лікарі вимагають виплати заробітної плати за понад півтора року.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило скасував пленарне засідання депутатів Львівської міської ради через протест лікарів 3-ї та 5-ї стоматологічних поліклінік.

«Немає належних умов для проведення сесії. Рада заблокована», – сказав Анатолій Забарило.

Учора у сесійній залі ЛМР стоматологи 3-ї та 5-ї поліклінік почали пікет та провели у приміщенні всю ніч. Наразі вони не планують залишати сесійну залу та вирішують, яким чином надалі продовжувати пікет. Основна їхня вимога – виплата заробітної плати за понад півтора року. Загалом їх зібралося близько тринадцяти осіб. Сесійну залу охороняють працівники ЛКП «Муніцпальна варта».

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона та чому лікарі проти

Нагадаємо, у 2017 році депутати ЛМР підтримали ухвалу про перетворення чотирьох міських стоматологічних поліклінік у некомерційні підприємства. Тоді ж прийняли програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення. Таким чином у місті мала початися реформа стоматології, мета якої – легалізувати платні послуги та зменшити видатки з бюджету на утримання поліклінік. 1-а комунальна стоматполіклініка одразу погодилась на реорганізацію у некомерційне підприємство. Решта – протестували та судилисяз міською радою.

Зокрема, працівники 3-ї стоматполіклініки неодноразово пікетували міську раду та виступали проти реорганізації медзакладу. У серпні 2017 року поліклініку очолив Юрій Павлів, однак колектив не впускав новопризначеного керівника на робоче місце. Через тиждень після початку конфлікту до поліклініки виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей, але стоматологи її також не допустили. Юрію Павліву та головному бухгалтеру 3-ї стоматполіклініки надали робочі місця в приміщенні управління охорони здоров’я. У листопаді торік 3-тю стоматологічну поліклініку приєднали до четвертої, перетворивши на комунальне некомерційне підприємство. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!