Депутати відмермінували закупівлю печей для крематорію у Львові

1902 0
Депутатів не влаштовували такі умови лізингу, і вони вирішили перенести розгляд цього питання на потім.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Депутати Львівської міської ради під час позачергового засідання сесії не дали закупити дві печі для майбутнього крематорію. Відповідне рішення розглядали на пленарному засідання сьогодні, 28 квітня.

Депутати розглядали ухвалу, якою мали надати дозвіл ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» на придбання кремаційних печей на умовах фінансового лізингу. Це означає, що підприємство могло б почати підготовку до закупівлі двох сучасних багаторівневих кремаційних печей для крематорію на Голосківсківському цвинтарі. На придбання двох кремаційний печей попередньо планували передбачити 54 млн грн.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

Отримати їх Львів мав би через пів року із моменту укладення договору. Термін, протягом якого Львівська міська рада мала б виплатити лізинг, – три роки. Відстокова ставка за користування лізингом – не більше 19% річних у гривнях.

Втім депутатів не влаштовували такі умови лізингу, і вони вирішили перенести розгляд цього питання на потім.

Нагадаємо, що на Голосківському кладовищі наразі залишається 1,5 га вільних ділянок для поховання, а низка депутатів ще торік зініціювали проєкт крематорію у Львові. У бюджеті розвитку на 2020 рік заклали 3 млн гривень на виготовлення проєкту крематорію.

Крематорій охоплюватиме територію 2 га на Голосківському кладовищі, де раніше був ритуальний майданчик. У Львові вже провели громадські слухання, де пояснили, що крематорій мав би бути розрахований на 30-50 тисяч поховань. Заліснену частину вздовж дороги по обидва боки від вхідної зони пропонують використати під колумбарій. 

Також у Львові оголосили архітектурний конкурс на будівництво крематорію. Міське управління архітектури мало скласти технічне завдання та визначити членів журі. Крім цього, виконком погодив організувати архітектурний конкурс на перепланування приміщень під зали для прощання на Янівському кладовищі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!