Депутати виділили земельну ділянку під Центр матері та дитини на вулиці Миколайчука

2553 0
У сучасний медзаклад планує інвестувати підприємець зі США.
Фото: Sites.hss.univr.it

Фото: Sites.hss.univr.it

Депутати Львівської міськради виділили земельну ділянку під будівництво дитячого медцентру біля Лікарні швидкої допомоги. Відповідну ухвалу Про надання КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. І. Миколайчука, 9 ухвалили сьогодні, 22 квітня.

Площа земельної ділянки становить 9,3 га, її поділять на дві – одну (1,3 га) відведуть для інвестора, а інша залишиться за лікарнею (7,9 га).

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, детальний план передбачав розвиток Лікарні швидкої допомоги, тож там планувався неонатальний об'єкт у цих межах.

Благодійник, за словами міського голови Львова, готовий збудувати медзаклад і передати його місту.

«Ця інвестиційна група готова збудувати медзаклад і подарувати його. Вони самі запроєктують, збудуть у пам'ять про родину, яка має коріння з Львівщини», – зазначив Андрій Садовий.

Після будівництва і введення в експлуатацію ці ділянки можна буде об'єднати, додав він.

Раніше секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак анонсував будівництво у найближчі 2 роки сучасного медзакладу, який буде єдиною та унікальною установою в Західній Україні.

Новий центр будуватимуть поряд з Лікарнею швидкої допомоги. Він надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу дітям з вродженими вадами, дітям, народженим раніше терміну, та матерям з екстрагенітальними патологіями. Тут буде сучасне пологове відділення, неонатології, малюкової кардіохірургії та антинатальної хірургії.

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!