Держава повністю покриватиме витрати за кесарів розтин та пологи

10876 0
За одні пологи НСЗУ буде платити лікарням 8,5 тисяч гривень.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

Із квітня наступного року НСЗУ повністю покриватиме витрати медзакладу на пологи та кесарів розтин. Про це під час інтерв'ю Tvoemisto.tv, у межах проєкту «Реформи без ілюзій», розповіла директорка Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення Марія Малачинська.

Читайте також: Платні пологи. Як зробити цю послугу якісною і справедливою

«Реформа вторинної і третинної ланки мала б розпочатися з 1 квітня наступного року. Якість медичної допомоги, яка надається зараз в області, з часом буде покращуватися. Основна зміна — те, що НСЗУ оплачуватиме кожні пологи — чи природні, чи кесарів розтин. Акушерська допомога фінансуватиметься за глобальним бюджетом з підвищеним коефіцієнтом. За попередніми розрахунками, за одні пологи НСЗУ буде платити лікарням 8,5 тисяч гривень, за які пацієнтки отримуватимуть повний пакет послуг», – каже вона.

У пакет послуг будуть входити всі втрати, яких потребують пацієнти. Тобто держава оплачуватиме меддопомогу, якої потребує жінка, аж до виписки з пологового.

Читайте також: Пологи в Україні коштуватимуть 8-9 тисяч гривень

​Нагадаємо, раніше на Львівщині планували запровадити платні пологи, коли породіллі мали приходити народжувати не до чергового лікаря, а до того, з яким домовився. 60% оплати пропонували передавати лікарю, а 40% – лікарні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!