Держава обіцяє відшкодувати комунальні послуги тим, хто прихистив переселенців

1943 0
Також планують фінансово підтримати переміщених осіб та надати їм житло.

Держава підтримає українців, які розмістили у своїх домівках людей з міст, де йдуть активні бойові дії, або з тих, які перебувають в тимчасовій окупації – їм відшкодують оплату комунальних послуг. Про це учора, 18 березня, повідомив президент України Володимир Зеленський. 

«Як мінімум, вони (люди, які прихистили ВПО) отримають відшкодування витрат на комунальні послуги, пов’язані з перебуванням переселенців. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль найближчим часом роз’яснить усі деталі конкретно такої комплексної програми підтримки наших громадян», – пообіцяв президент.   

Читайте також: У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

Зеленський доручив кабінету міністрів України розробити комплексну програму підтримки переселенців. Зокрема, до неї увійде фінансова підтримка усіх переміщених осіб (дорослих і дітей) та підтримка робочих місць там, де вони зараз проживають. Також уряд готує конкретні пропозиції по наданню житла для вимушених переселенців. 

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%». На час воєнного стану ставка по кредиту становитиме 0%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!