Державну лікарню на Львівщині модернізують і відкриють там клініку протезування й реконструкції

2837 0
У клініці Superhumans робитимуть протезування дорослих і дітей.
фото: моз україни

фото: моз україни

На Львівщині зʼявиться спеціалізована клініка протезування та реконструкції Superhumans. Створення закладу відбуватиметься через модернізацію та переустаткування державної лікарні, яка нині діє в області.

У клініці Superhumans робитимуть протезування дорослих і дітей, хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікуватимуть посттравматичний стресовий розлад. Наразі розпочинається підготовка до реконструкції.

Читайте також: Львів із робочим візитом відвідала перша леді України Олена Зеленська

«Superhumans керуватиметься незалежною Радою директорів та медичною радою. До складу правління проєкту Superhumans приєдналася перша леді України Олена Зеленська, а до медичної ради – міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Модернізуватимуть лікарню за кошти благодійних внесків, адже бюджетне фінансування клініки на етапі реконструкції не передбачене», – про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Читайте також: У Львові збудують нове хірургічне відділення ОХМАТДИТу на 250 ліжкомісць

Уже у вересні фандрейзингова кампанія на підтримку Superhumans розпочнеться у США. Засновники мають намір також презентувати проєкт у Великій Британії та згодом у країнах Європейського Союзу. До створення уже приєдналася команда амбасадорів, які будуть розповсюджувати інформацію, залучати кошти та професіоналів до проєкту. Зокрема це рок-зірка Стінг та його дружина, кінорежисерка і активістка Труді Стайлер, CEO та засновник фонду родини Річарда Бренсона Virgin United Джин Ольванг, актор Лієв Шрайбер, американський винахідник та інноватор, засновник компанії Not Impossible Labs Мік Ебелінг.

Нагадаємо, що 16 серпня Львів із робочим візитом відвідала перша леді України Олена Зеленська. Вона, зокрема, побувала у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та очільником Львівщини Максимом Козицьким. Візит організовував Офіс президента.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!