Державну та комунальну землю в Україні продаватимуть через Prozorro

1859 0
Ринок землі має запрацювати з жовтня наступного року.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Після запуску ринку сільськогосподарської землі продавати державну та комунальну землю через систему пропонують через систему «Prozorro.Продажі». Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павло Кухта.

Читайте також: Як працюватиме ринок землі в Україні? Топ-шість відповідей на головні запитання

«Мінекономіки розглядає дворівневу електронну систему «Прозорро.Продажі», як ключовий інструмент для забезпечення прозорого продажу державних та комунальних земель після запуску ринку землі. Також в планах Міністерства – використання цифрових інструментів для побудови нових ринків, таких як ринок оренди державного та комунального майна, концесії, ринок праці та інших», – сказав Павло Кухта.

В уряді сподіваються, що використання електронних систем продажів дозволить збільшити конкурентність землі на ринках, забезпечить рівний доступ до аукціонів Тож держава отримуватиме більше коштів від продажу землі.

Раніше міністр економіки Тимофій Милованов повідомляв, що кошти від продажу державної та комунальної землі підуть на розвиток громад, а не до держбюджету.

Читайте також: В Україні закінчився мораторій на перевірку бізнесу

Додамо, що 25 вересня у Верховній Раді зареєстрували законопроект про відкриття ринку землі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!