Киян закликають не купатися на низці міських пляжів. Перелік

990 0
Відбір проб води проводився 4-6 липня.
Фото: Держпродспоживслужба в м. Києві

Фото: Держпродспоживслужба в м. Києві

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві рекомендує не купатися на пляжах: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий»,  «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця», а також у місцях (зонах) відпочинку: «Біла», «Наталка», «Верхня», «Синєозерна», «Голуба», «Редьчина». Такі рекомендації видали через те, що показники цих водних об’єктів не відповідають санітарним нормам.

«Результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води водойм на цих пляжах та зонах відпочинку не відповідають вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02 травня 2022 року №721 та Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №173», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На тимчасово окупованих територіях росіяни змушують дітей долучатись до проросійських організацій

Проби води перевірялися за такими показниками:

  • запахи – вода не повинна набувати невластивих їй запахів інтенсивністю більше одного балу, які виявляються безпосередньо;
  • водневий показник (рН) – не повинен виходити нормативне значення на межі 6,5-8,5;
  • лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП) – не більше 5 000/куб. дм.

 

Додамо, що дослідження проводили в межах виконання протоколу доручень, напрацьованого під час наради з питань забезпечення безпеки населення під час відпочинку на водних об’єктах м. Києва. Відбір проводили 4-6 липня цього року.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження голови Львівської ОВА Максима Козицького, затвердили перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області. Усього визначено 23 пляжі на 17 водних об’єктів. З переліком можна ознайомитись тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!