Політична реклама

Дешеве страхування авто може зникнути з українського ринку

1091 0
В Україні найближчим часом можуть зникнути малі страхові компанії, а разом з ними і дешева автоцивілка. За словами експертів, це стане наслідком останніх змін Порядку моніторингу та оцінки фінансового стану страховиків.

У випадку визнання ненадійності СК у них будуть відбирати ліцензію. За словами великих учасників ринку, така норма дозволить прибрати з галузі компанії-одноденки з "роздутими" активами, які продають поліси за заниженими цінами, а потім, в разі ДТП, не мають грошей на ремонт транспорту.

Малі та середні компанії будуть просто витіснені з цього сегменту. З одного боку їх буде "трусити" регулятор, а з іншого - витісняти ринок. Якщо в СК невеликі об'єми продажів, то займатись автоцивілкою їй невигідно, оскільки витрати на врегулювання ОСАЦВ більші, ніж на врегулювання по КАСКО.

 У підсумку, на ринку автоцивілки може залишитись 20-30 компаній. Через це про дешеві поліси можна буде забути.

Джерело: ТСН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!