Політична реклама

ТОП-10 найкорисніших смаколиків

6549 0
Кожен із нас любить поласувати чимось смачненьким. Варто знати, що чимало солодощів мають не лише чудовий смак, а й позитивно впливають на наше здоров'я та самопочуття. Пропонуємо вам підбірку смачних корисностей.
фото: vkurse.ua, kobzar1814.blogspot.com, nashamama.com , www.10-walls.com

фото: vkurse.ua, kobzar1814.blogspot.com, nashamama.com , www.10-walls.com

1. Чорний шоколад. У цьому гіркувато-солодкому смаколику небагато калорій, зате безліч інших корисних речовин, таких як антиоксиданти, флавоноїди (дбають про капіляри та мають седативну дію), кальцій, білок, залізо, магній і вітаміни.

2. Зефір. Набагато менш калорійний, аніж більшість солодощів. Містить багато заліза і фосфору, а також білків, які зміцнюють м‘язову тканину.

3. Пастила. У розумних кількостях пастилу можна їсти, не побоюючись за фігуру. Вона, як і мармелад, зменшує негативний вплив радіації та виводить з організму солі важких металів.

4. Мармелад. Корисний, перш за все, завдяки натуральному компоненту — пектину, який надає йому желеподібної форми. Пектин знижує рівень холестерину, виводить токсини і нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Окрім того, у ньому не так вже й багато калорій.

5. Мед. Містить стільки ж калорій, скільки й цукор. Однак він набагато солодший, тому й потрібно його менше, наприклад, якщо ви звикли класти в чай 2 ложки цукру, то, замінивши його медом, можна цілком обійтися й однією.Окрім того, мед містить необхідні організму вітаміни, мінерали та амінокислоти. 100 г меду постачає організму добову норму магнію, марганцю та заліза.

6. Халва. Вона не тільки смачна, а й надає омолоджуючої дії організму. Вітаміни А, Е і групи В у складі халви сприятливо впливають на стан шкіри, а також зміцнюють серцево-судинну систему. Не секрет, що халву здавна використовують в косметичних цілях.

7. Цукати. Натуральний продукт, у якому міститься багато цінних вітамінів-антиоксидантів: бета-каротин, токоферол і аскорбінова кислота. Цукати покращують пам’ять, допомагають краще зосереджуватися, знімають втому, допомагають тримати нерви під контролем. Окрім того, вони є низькокалорійним продуктом.

8. Варення. Джерело вітамінів і мінералів. Однак для збереження корисних властивостей його не можна варити за «бабусиним рецептом». Готувати потрібно варення-п‘ятихвилинку або холодний джем. Найбільш корисними є малинове, кизилове, горіхове варення, а також варення з айви.

9. Тростяний цукор. Ще 20 років тому західні дієтологи заявили про те, що коричневий тростяний цукор корисніший, аніж класичний білий, очищений цукор. Пройшовши мінімальну промислову обробку, тростяний цукор корисний для організму, тому що завдяки мелясі містить цілий комплекс поживних мікроелементів (кальцій, магній, залізо, фосфор, калій).

10. Фрукти і ягоди. У них міститься багато вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей та антиоксидантів, необхідних для нашого здоров’я і довголіття. Фрукти, ягоди дуже мегакорисні, адже в них багато органічних кислот, ефірних масел, білків, вуглеводів, пектинових речовин і клітковини. Здавна вони цінувалися своїми лікувальними властивостями. Для бажаючих схуднути клітковина фруктів і ягід — найкращий помічник.

Джерело: Країна Здоров’я


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!