Підготуйте різдвяні листівки та навчіться дякувати. 10 незвичних порад Владики Гудзяка на час Різдвяного посту

5551 0
У час Різдвяного посту Владика радить підготувати різдвяні листівки та відвідати храм, у якому ніколи не бували раніше.
Фото: Slovo.Today

Фото: Slovo.Today

Митрополит Філадельфійський Борис пропонує незвичні поради на кожен день Різдвяного посту. Для цього він запустив серію відеопорад на сторінці єпархії у Facebook. Ось підбірка з 10 нестандартних порад від Митрополита для вірян, які підготувала Духовна велич Львова.

Читайте також: У християн східного обряду розпочинається Різдвяний піст

Підготуйте Різдвяні листівки

Мені подобається отримувати оригінальні Різдвяні листівки.  Деякі мої друзі, наприклад, друкують листівки до Різдва на звичайному домашньому принтері.   Якщо Ви знайдете трішки часу, то заохочую Вас записати персональну Різдвяну листівку з натхненними словами до інших та самого себе. 

Підіть на прогулянку

Оберіть собі день, коли підете на прогулянку.  У нашому паломництві до дня Різдва, розімнімо наші ноги, погляньмо на краєвид, який нас оточує, подаруймо собі прекрасну прогулянку.

Почитайте кілька рядків із Святого Письма, де йдеться про Різдвяні події

Я хочу запросити Вас прочити кілька рядків Євангелія від Луки, де йдеться про події, які передували народженню Спасителя. Читаючи Святе Письмо, Ви відчуєте у своєму серці тепло і розуміння того, що ці події, описані у Святому Письмі, є дуже реальними, дотичними до кожного з нас у сьогоденні.

Випийте води

Вода – це найкращий подарунок і глибокий символ. Наше тіло у більшості складається із води, це природньо, символічно. А також вода дуже важлива для підтримання нашого здоров’я, а особливо взимку.

Читайте також: Офіційно. В Україні запровадили вихідний на Різдво 25 грудня

Відвідайте храм, у якому ніколи не бували

Зайдіть всередину храму, який раніше бачили лише ззовні.  Є надзвичайно багато прекрасних церков, спільнот, людей, об’єднаних християнською вірою, які також перебувають в очікуванні народження Спасителя, яке невдовзі переживатимемо у святі Різдва. Прийди і побач церкву, яку ніколи не відвідував. Переконайся, що довкола так багато людей, які також переживають присутність Бога у своєму житті і є християнами.

Зробіть добру справу

Зробіть добру справу: не для показу, не для фейсбук-сторінки, лише те, що побачить Бог.  

Навчіться казати «дякую» і «перепрошую»

У часі  Різдвяних свят ми перебуваємо разом із своїми близькими. Коли я викладав в університеті, то казав, що, можливо, найбільше, чого можемо навчитичя  у своєму житті – це казати слова: «дякую» і «перепрошую». У будь-якій мові є ці слова, бо це мова серця.

Святкуйте своє життя у Христі

Хочу зосередити вашу увагу на важливості святкувати своє життя у Христі.  Важливо пам’ятати, коли ми були охрещені.  Ми не можемо пам’ятати як це було, але можемо пам’ятати день, коли це сталося. Пропоную вам завжди пам’ятати два найважливіші дня у житті: коли ми народилися і коли були охрещені.

Вміння бути вдячними

Створіть собі список із 25-ти пунктів за які ви можете бути вдячними у своєму житті.  За своє життя, за своїх батьків, за шкільний період, студенство, певні досвіди, ваших дітей.  І ви побачите які ви насправді багаті.  Адже те за що ми вдячні у своєму житті і є нашим багатством.

Читайте також: «Діліться особистим досвідом», – 10 порад Владик Венедикта на час Різдвяного посту

Приступіть до Сповіді

Моя пропозиція для вас – приступіть до Сповіді. Знайдіть нагоду подивитися на себе у дзеркало, спробуйте подумати що є у вашій душі, у вашому серці.  Я стараюся приступати до Сповіді регулярно, це один з найважливіших моментів у моєму духовному житті.  

Нагадаємо, 28 листопада у вірян східного обряду розпочався Різдвяний піст, який триватиме до Святвечора, 6 січня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!