Десять секретів про авіамандрівки

3734 0
Є речі, про які авіакомпанії не хочуть говорити зі своїми пасажирами. Проте їх варто знати всім, хто хоч інколи подорожує.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Як отримати кращі місця? Яких звичок під час польоту ліпше уникати? Поради від пілотів та працівників авіакомпаній пропонує видання Reader’s Digest.

1. Цього немає у відеодемонстрації правил польоту: вночі світло в літаку роблять менш яскравим, щоб очі пасажирів призвичаїлися до темряви і побачили вихід, якщо він знадобиться.

2. Пасажирів просять закривати столики перед сидіннями під час зльоту та посадки, щоб сусіди могли вибратися у разі потреби. Жалюзі на ілюмінаторах мають бути відчиненими, – тоді пожежники зможуть зазирнути всередину салону.

3. Авіакомпанії заливають до літаків рівно стільки пального, скільки треба для польоту. Воно важке, тому перевозити його дорого. Щоб заощадити на витратах, до баків не заливають зайвого. Однак, якщо погода несприятлива або рейс затримається, найімовірніше, літак здійснить аварійну посадку.

4. Рейс перевантажено? Перевізник продав більше квитків, ніж вміщає літак? Не погоджуйтеся на перший ваучер із компенсацією, яким вам запропонують. Авіакомпанія шукатиме добровольців, які б захотіли відмовитися від свого місця на користь інших пасажирів. Якщо таких не знайдуть, пропонуватимуть більше грошей. Зняли з рейсу не добровільно? Вимагайте негайної грошової компенсації в аеропорту. Ви маєте на це право.

5. Якщо плануєте групову подорож, купуйте квитки не гуртом, а по одному. Шукаєте, наприклад, три квитки, а перевізник має лише два за найнижчою ціною? Він запропонує вам три, але вищої вартості. Найкраща пропозиція дістанеться тому, хто подорожує удвох чи наодинці.

6. Пілоти не можуть снідати разом. Деякі перевізники не дозволяють командирам літаків, котрі літають на одному рейсі, снідати чи обідати в одному місці або з перервою, меншою за годину. Вони мають або їсти у різних ресторанах, або один чекає щонайменше 60 хвилин і спостерігає за колегою: отруївся чи здоровий?

Читайте також: Авіакомпаніям представили список призначень. Куди літатимуть зі Львова?

7. Загубили валізи? Не зволікайте і повідомте перевізника якнайшвидше, навіть якщо черги занадто довгі. Більшість авіакомпаній вимагає від пасажирів подати заяву у стислі терміни. Якщо проґавити дедлайн, у пошуку можуть відмовити.

8. Пам’ятайте: ви не хочете їсти те печиво, яке випадково впало на столик перед сидінням. Більшість авіакомпаній не витирає їх між рейсами. Так само, як і кнопки зміни положення сидіння. Перш ніж торкатися чогось, продезінфікуйте поверхні серветками.

9. Якщо ваш рейс скасували, ставайте в чергу до каси чи стійки біля вашого гейта та одночасно телефонуйте перевізнику. Телефоном ви отримаєте інструкції швидше, ніж у змореного працівника в аеропорту.

10. Є найбільш слушний час, щоб змінити своє місце у літаку. Перевірте карту місць за 4 дні (100 годин) до польоту. У цей час авіакомпанії розпочинають апгрейд від економ-класу до «бізнесу», і найкращі місця звільняються.

Джерело: life.pravda.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!