Деталі затримання заступника міністра та чи стратегічно правильною є оборона Бахмута. Підсумки доби

988 0
Нині 23 січня та 334 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: flickr.com

Фото: flickr.com

Ситуація на фронті: Оборона Бахмута є стратегічно правильною операцією, незважаючи на ціну, яку платить Україна. Як зазначили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), Україна заплатила б значно більшу ціну, якби дозволила російським військам легко взяти Бахмут. За їх словами, сам по собі Бахмут не має оперативного або стратегічного значення, але якби російські війська взяли його відносно швидко та легко, вони могли б розраховувати на розширення наступальних операцій, які змусили б Україну будувати поспішні оборонні позиції на менш сприятливій місцевості.

В інституті наголосили, що українські війська раніше використовували аналогічну модель поступового виснаження росіян.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Стельмахівку і Новоселівське Луганської області та Виїмку, Роздолівку, Білогорівку, Парасковіївку, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівку, Первомайське і Мар’їнку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 7 ударів по районах зосередження противника. Також уражено 3 склади боєприпасів та збито ворожий БпЛА «Орлан-10».

До Виноградового та Брилівки Херсонської області прибуло поповнення окупантів. Особовий склад озброєний тільки стрілецькою зброєю, засоби індивідуального захисту, як то бронежилети, мали тільки одиниці, військову техніку не завозили.

Читайте також: У Чорному морі поменшало кораблів із «Калібрами». На бойовому чергуванні перебувають 11 кораблів рф. Серед них 4 носія крилатих ракет, загальний залп яких – 32 ракети.

Ключові події:

1. ЗМІ пишуть про закупівлю продуктів для військових за завищеними цінами. У Міноборони спростовують. Міноборони уклало угоду, яку оприлюднило ZN.UA, вартістю 13,16 млрд грн на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення областях. Зокрема, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва близько 7 грн за штуку, картоплю – по 22 грн за кілограм, проте роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

У Міноборони України спростували інформацію про закупівлю продуктів за завищеними цінами. Готують звернення в СБУ, щоб провести розслідування щодо поширення неправдивих відомостей;

2. «Укренерго» збільшило ліміти споживання попри похолодання. Дефіцит потужності залишається суттєвим внаслідок ракетних та дронових атак на електростанції та високовольтну мережу;

На цю ж темуДефіцит у системі значний, – про ситуацію зі світлом у Києві. У понеділок, 23 січня, Київ забезпечать на 65% потреби в електроенергії. Це дозволить відключати світло у місті за графіками.

Читайте також: У Львові стався вибух у квартирі. Ймовірна причина – займання акумулятора. Загиблих внаслідок займання немає, проте є потерпілі, яких доправили до лікарні;

3. У НАБУ розповіли деталі затримання заступника міністра розвитку громад Лозинського. Детективи затримали його під час отримання 400 тис. дол. США неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами;

Читайте також: Очільника Патрульної поліції Львівщини, який подарував дівчині перепустку на проїзд площею Ринок, відсторонили. Призначено службове розслідування;

4. Храм УПЦ на вулиці Бобанича у Львові пропонують передати у власність громади. Відповідну петицію зареєстрували 20 січня;

5. На честь Дня Соборності українські полярники в Антарктиді створили живий ланцюг єдності. «Де ми сьогодні не були б – ми єдині, бо ми – сильний, вільний і незламний народ. З найвіддаленішого куточка ми простягаємо цей ланцюг через десятки країн до нашої рідної України, до близьких нам людей у Києві, Харкові, Франківську, Львові та багатьох інших містах. Ми незримо, але міцно стикаємо руки наших побратимів, які змінили полярну форму на військовий однострій і нині тримають фронт. Дякуємо і пишаємося вами»,– зазначила команда 27-ї Української антарктичної експедиції.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!