Деякі львівські школи навчатимуться до липня 2021 року

2585 0
Із 2017 року, коли набув чинності Закон про освіту, школи самі формують свій навчальний рік.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Навчальний рік у деяких львівських школах завершуватиметься всередині та наприкінці червня. Усе залежить від структури навчального року, який фони формують самостійно. Про це у коментарі Tvoemisto.tv управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«Коли школи будували структуру свого начального року, то деякі з них вирішили навчатися до 31 травня, до 4, 10 чи 30 червня. Основне, що вони повинні врахувати, – це 30 календарних днів, відведених для канікул, та відпрацьовані всі навчальні дні», – каже вона.

Читайте також: Коли львівські школярі підуть на зимові канікули та скільки вони триватимуть. Перелік

Зоряна Довганик додає, що раніше цю структуру формували відповідні органи освіти, а з 2017 року, коли набув чинності Закон про освіту, все відбувається відповідно до рішення закладу освіти.

«Ми вже відійшли від попередніх традицій і не маємо останнього дзвоника, а останній день у школі. А також зараз можемо лише рекомендувати початок канікул чи завершення навчального року. Водночас школи виходять зі своїх можливостей у таких ситуаціях», – зазначає вона.

Нагадаємо, що цього тижня у Львові лише три навчальні заклади – ліцей «Надія», школа №32 та ліцей №28, відновили навчання. Через введений локдаун вони навчаються дистанційно. Усі решта шкіл та ліцеїв ще на канікулах. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!