ДФС розпочала перевірку банківських рахунків ФОПів

4197 0
Податківці вважають, що багато фізичних осіб-підприємців ухиляються від сплати податків.
Фото: dp.sfs.gov.ua

Фото: dp.sfs.gov.ua

Державна фіскальна служба почала отримувати інформацію від банків про рахунки фізичних осіб, які мають статус ФОПа. Про це повідомив виконувач обов’язків заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

За його словами, значна частина ФОП приховує свої справжні прибутки, використовуючи для своєї підприємницької діяльності (конкретно – для розрахунків за послуги та товари) рахунки, відкриті на вимогу фізичних осіб. 

«Нагадаю статистику, яку озвучував на зустрічі з банкірами на початку серпня: з майже двох мільйонів самозайнятих осіб банківські рахунки, відкриті для здійснення підприємницької діяльності, мають лише 964 тисячі ФОП», – зазначив Євген Бамбізов.

Він додав, що йдеться про умисне заниження оборотів бізнесу, ухилення від податків. За попередніми оцінками, від цього бюджет зазнає втрат на мільярди гривень.

Читайте також: До чого призведе скасування третьої групи платників єдиного податку

«Від банків, як я вже сказав, отримана перша інформація про рахунки, відкриті особами, що мають статус ФОП. Наразі вона опрацьовується. Попередній аналіз свідчить: лише третина з них відкрита як рахунки для ведення підприємницької діяльності», – розповів чиновник.

Нагадаємо, з 11 вересня почали діяти нові реквізити для сплати податків. Дізнатися інформацію по реквізитах у Львівській області та районах Львова можна тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!