В Україні збанкрутував банк

5565 0
Національний банк України ввів тимчасову адміністрацію в «Діамантбанк».
фото: diamantbank.ua

фото: diamantbank.ua

На підставі рішення Правління Національного банку України від 24 квітня 2017 року «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДІАМАНТБАНК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення «Про запровадження тимчасової адміністрації в ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку». Про це повідомляє прес-служба фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Прес-служба Національного банку теж підтвердила віднесення «Діамантбанку» до категорії неплатоспроможних: «Станом на 01 квітня 2017 року ПАТ "Діамантбанк" не забезпечило виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, внаслідок чого банк не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу».

В групі «Схеми: корупція в деталях – RFERL» у Facebook опубліковано момент введення тимчасової адмістрації і документ, який підтверджує введення.

 

Читайте також: В Україні хочуть скасувати податки на імпорт електромобілів

За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 23-тє місце (7,198 млрд гривень) серед діючих банків.

Акціонерами цієї компанії є колишній помічник екс-депутата Ради Давида Жванії, В'ячеслав Циганенко (49,5% акцій), колишній помічник Жванії Ігор Керезь (45,5%) і Микола Мартиненко (5% акцій).

Керезь володіє 44,5% акцій фінустанови, а Давид Жванія володіє 23,81% акцій.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!