Дідусі та бабусі можуть заробляти на догляді за онуками. Деталі

4290 0
Родичі також можуть виконувати роботу муніципальної няні, кажуть в Мінсоцполітики.
Фото: Українські новини

Фото: Українські новини

Як повідомляло Tvoemisto.tv, з 1 січня в Україні почала діяти нова соціальна послуга для батьків – компенсація оплати роботи няні, яка доглядає за дитиною до 3-х років. Розмір компенсації становить зараз 1626 грн – відповідно до рівня прожиткового мінімуму.

У 2019 році на «муніципальну няню» в державному бюджеті передбачено 500 млн грн. Цією безповоротною допомогою від Уряду зможуть скористатися 25 тисяч сімей, кажуть в міністерстві.

Читайте також: Як отримати компенсацію за муніципальну няню. Роз'яснення від Мінсоцполітики

Батьки можуть отримувати цю компенсацію і в тому випадку, якщо за дітьми доглядають бабусі чи дідусі. Для цього потрібно, щоб останні зареєструвались як фізична особа підприємець або юридична особа, яка надає послугу догляду за дітьми до 3-х років.

Перші мають вести діяльність за КВЕДами 97.00 (діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги) та 88.91 (денний догляд за дітьми), а для других є 78.20 і 85.10.

Читайте також: Що змінилось у сплаті податків для приватних підприємців з нового року. Деталі

У Мінсоцполітики вважають, що це хороша можливість заробити трудовий стаж, якщо його не вистачає. Няні, ким би вони не були, мають сплачувати податок – 5% та ЄСВ, що зараз становить 918 грн на місяць.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!