Ділянку під будівництво нової вулиці передали у приватну власність. У Львові очікують реакції уряду

9719 0
Місто не раз повідомляло чиновників Держгеокадастру про те, що цю ділянку не можна віддавати в приватну власність, оскільки там має бути вулиця, що би розвантажила рух і покращила транспортне сполучення.
Фото: google maps

Фото: google maps

Львівська міська рада звернулася до уряду України з вимогою врегулювати ситуацію із ділянкою, передбаченою для будівництва вулиці Вернадського. За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, уже неодноразово зверталися і в обласне управління Держгеокадастру з проханням не передавати землю у приватну власність, оскільки, відповідно до генплану Львова, вона призначена для будівництва нової.

«Коли ми розпочали аналіз, то обурення викликала земельна ділянка, що розташована впритул до Сихова. Фактично, тепер вона є на території Солонківської ОТГ, але водночас в межах проєктованої вулиці Вернадського, яка передбачена генпланом Львова», – цитує чиновника пресслужба ЛМР.

Читайте також: Дорога перспектива. Чи поїде трамвай із Сихова до Княгині Ольги

Передбачали, що ця вулиця має розвантажити рух і створити транспортні вузли та покращити транспортне сполучення. Нині ж очікують на реакції міністра агрополітики.

«Місто не раз повідомляло чиновників Держгеокадастру про те, що цю ділянку не можна віддавати в приватну власність. Щойно ми побачили на кадастровій карті, що ця ділянка сформована і її можуть віддати третій особі, департамент містобудування Львівської міськради відразу звернувся в обласне управління Держгеокадастру», – додає Любомир Зубач.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з’єднати новою вулицею

Зазначимо, що є указ президента та постанова Кабміну, за якими землі поза населеними пунктами мали б перейти у розпорядження громад. Не Держгеокадастр, а саме громада, за словами заступника міського голови Львова, може розпоряджатися ділянками.

Нагадаємо, що вулиця Вернадського у Львові від Євро-2012 залишається не добудованою: у 2011 році встигли збудувати лише 1,3 км вулиці, не завершивши до кінця всі роботи. У 2011-2012 роках цю вулицю збудували у межах підготовки до Євро-2012. Ці роботи мали фінансувати з держбюджету, втім держава гроші так і не виділила. Передбачали, що вулиця повинна була мати чотири смуги, а посередині на перспективу залишили зелений простір, яким би згодом мав поїхати трамвай. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!