Ділянку на території «Тустані», яку мали віддати у приватну власність, зберегли за заповідником

1617 0
Управління Держгеокадастру у Львівській області скасувало наказ про передачу ділянки у приватну власність.
Фото: Аsk.tripmydream.com

Фото: Аsk.tripmydream.com

Наказ Держгеокадастру у Львівській області про надання ділянки у приватну власність на території Заповідника «Тустань» скасували. Вона залишиться у державній власності, її передадуть у постійне користування Державному історико-культурному заповіднику «Тустань». Про це йдеться на сторінці заповідника у Фейсбук.

Читайте також: Атака на гори. Будівництво монастиря на найвищій вершині Росохацьких полонин – це екологічна руйнація

Нагадаємо, що у заповіднику «Тустань» 15 вересня заявили про незаконне захоплення частини територій.

За їхніми словами, вкінці серпня управління Держгеокадастру у Львівській області передало фізичній особі у приватну власність ділянку на території заповідника нібито для ведення садівництва. 

Згідно з українським законодавством, заповідник створений для опіки над Тустанню, яка є унікальним національним культурним надбанням. Територія пам’ятки археології може бути виключно державною власністю, історико-культурного призначення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!