Поліція відкрила кримінальне провадження через ситуацію у дитсадку біля Львова

1591 0
Дітей, що отруїлися у садку біля Львова, виписали з лікарні, а дошкільний заклад закрили.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У дитячому садку у селі Зимна Вода поблизу Львова, де наприкінці січня зафіксували спалах кишкової інфекції у вихованців, після перевірки виявили недоліки і його тимчасово закрили. Пустомитівське районне відділення поліції відкрило кримінальне провадження за порушення санітарних норм. Якщо приписи не виконають, то справу передадуть до суду. Про це Тvoemisto.tv розповіла заступниця начальника управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Олена Улашина.

Читайте також: У дитячому садку біля Львова виявили спалах гострої кишкової інфекції

Водночас завідувачка відділу епіднагляду та моніторингу інфекційних і паразитарних хвороб Львівського обласного лабораторного центру Наталія Лозинська розповіла Тvoemisto.tv , що чотирьох дітей, які отруїлися у зимноводівському садку і були госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню, вже виписали. П’ятій дитині, яка була контактною, госпіталізація не знадобилася, її лікували амбулаторно.

Дітям, які були в лікарні, поставили діагноз ентеровірусна інфекція, а 10-річному контактному – харчова токсикоінфекція.

За словами Олени Улашиної, минулого тижня лабораторний центр спільно з представниками Держпродспоживслужби у садку провели перевірку та виявили низку недоліків.

«Четверо працівників не пройшли медичний огляд, у садку не представили угоди на лабконтроль готових страв, змивів, питної води, на інвентарі було частково стерте маркування, а для зберігання продуктів, власне яблук, не було піддонів. Також з представлених документів на продукцію ми виявили, що троє учасників не були зареєстровані як оператори ринку і на цей рік у садку нам не надали угоди на проведення дератизації. Відповідно, був складений акт, надані пропозиції і приписи», – каже Олена Улашина.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, головні державні інспектори з 1 до 10-го лютого винесли рішення про припинення виробництва. Тобто, кухня не працює, дітей не приймають.

Також відділення поліції Пустомитівського району відкрило кримінальне провадження за порушення санітарних норм.

«Станом на сьогодні садок закритий. Але рішення про відновлення залишається в силі, тобто, до 10 лютого там мають усунути всі вказані приписи і недоліки. Якщо цього не станеться, матеріали передадуть у суд», – додала Олена Улашина.

Читайте також: На Львівщині дитина отруїлася соком з пліснявою

Нагадаємо, упродовж 27-29 січня у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували дітей, які є вихованцями закладу дошкільної освіти «Казковий світ» у с. Зимна вода. У них виявили гостру кишкову інфекцію, ротавірусний ентерит.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!