У Львівському ОХМАТДИТі пролікували майже пів тисячі дітей із Covid-19

1323 0
Від початку пандемії у «ОХМАТДИТі» пролікували 15 дітей із синдромом Кавасакі, він може бути наслідком Covid-19.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» нині перебуває 10 пацієнтів з підозрою і підтвердженим діагнозом коронавірусна інфекція. А від початку пандемії там пролікували майже пів тисячі дітей із Covid-19, 15 дітей із синдромом Кавасакі. Про розповіла керівниця медзакладу Олександра Бурда, інформує пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Сovid-19 на Львівщині

«Серед пацієнтів, які були в нас проліковані, це і новонароджені діти, і діти віком 17 років. Найбільша частка дітей - від 5 до 14 років», – зазначила вона.

Медик розповіла, що нині збільшився відсоток дітей, які важко переносять недугу. Зокрема, за увесь період лікування коронавірусної інфекції було проліковано 15 дітей з синдромом Кавасакі – це гостре гарячкове захворювання дитячого віку. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Без адекватного лікування летальність сягає 1 %. Але навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

«Це дуже серйозний синдром, який може мати різні ускладнення для життя, зокрема він ускладнюється коронаритом – запаленням коронарних артерій серця. Основне лікування – це введення імуноглобулінів. Таке лікування є дорогим, але всіма зусиллями ми стараємось дітям допомогти», – зазначила Олександра Бурда. 

Читайте також: 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується до виписки

Чимало дітей, яких лікують в «ОХМАТДИТІ» від коронавірусу, мають супутні захворювання. Це ускладнює лікування, каже Олександра Бурда. Серед супутніх патологій – цукровий діабет, гематологічні, ендокринні патології, вроджені вади сечовидільної системи, ниркова недостатність. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!